blank

Šta ako propustimo svoj termin za vakcinaciju?

blank

Vakcinacija građana protiv virusa korona moguća je samo uz prethodno zakazani termin, kako se ne bi stvarale gužve na punktovima. Naša redakcija proverila je šta se dešava kada su građani sprečeni da dođu u zakazano vreme.

Direktorka Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković navela je da građani mogu da budu naknadno vakcinisani ukoliko su na spisku prijavljenih.

– Ako se neko javi da je sprečen da dođe, može doći naknadno čak i ako je njegov termin prošao. Mi imamo spiskove prijavljenih za određeni dan i ukoliko se osoba nalazi na spisku nije problem da bude vakcinisana naknadno – navela je direktorka Doma zdravlja.

Istakla je da ukoliko osoba koja želi da se vakciniše ima zdravstene tegobe, treba da se posavetuje sa lekarom.

– Kada je neko prehlađen, prima antibiotike ili ima bilo kakve druge tegobe, svakako pre vakcinacije treba da razgovara sa lekarom. Potom će ta osoba, sledeći uputstva lekara, odnosno ako je to potrebno, na vakcinaciju doći neki drugi dan, prema dogovoru, zaključila je Beoković.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.