blank

Streljački klub Spartak prvak Srbije

Proteklog vikenda na gradskom strelištu u Subotici održana su tri državna prvenstva u streljaštvu u organizaciji Streljačkog kluba Spartak i to u kategorijama gađanje malokalibarskom puškom, vojničkom puškom i poluautomatskom puškom u ukupno pet disciplina.

blank
Foto: SK Spartak

Subotičani su ostvarili istorijski uspeh osvajanjem dve ekipne titule prvaka Srbije i jednu vicešampionsku. Uspeh su potvrdili i u pojedinačnoj konkurenciji osvojivši šest medalja i to dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane.

Ekipa Spartaka u sastavu Milan Jarić, Jelena Todorović i Slaviša Mojsić ubedljivo je trijumfovala u najtežoj streljačkoj disciplini, trostav 3×20 i osvojila titulu prvaka države.

U pojedinačnom takmičenju najviše uspeha imao je Milan Jarić koji je postao vicešampion države u trostavu. U drugoj malokalibarskoj disciplini 40 ležeći Jelena Todorović je osvojila 3. mesto i bronzanu medalju.

U subotu je nastavljeno takmičenje vojničkom puškom gde je ekipa Spartaka u istom sastavu briljirala. I ovde je ekipa Spartaka osvojila titulu prvaka države u disciplini 20 ležeći, a titulu prvaka države u pojedinačnoj kategoriji osvojila je Jelena Todorović, jedina dama koja je ikad osvojila tu titulu u ovoj disciplini.

U takmičenju veterana Milan Jarić je upucao rezultat kojim je osvojio zlatnu medalju i zvanje prvaka države. U nastavku takmičenja tog dana održalo se i takmičenje vojničkom puškom u disciplini trostav, 3×10.

Spartak je u ovoj disciplini u sastavu Milan Jarić, Slaviša Mojsić i Vladimir Vujković Bukvin osvojila ekipni srebrni pehar i titulu vicešampiona Srbije. Zadovoljstvo je tim još veće kad se zna da su Slaviša i Vladimir po prvi put pucali ovu disciplinu.

U pojedinačnoj konkurenciji Milan Jarić je zauzeo treće mesto i bronzanu medalju. U nedelju je prvenstvo nastavljeno takmičenjem u diciplini poluautomatska puška 20+10. Ekipa u sastavu Slaviša Mojsić, Milan Jarić i Jelena Todorović nije imala dovoljno sreće jer se plasirala na četvrto mesto.

blank
Foto: SK Spartak

U osnovnom delu meča Slaviša i Vladimir su zauzeli prva dva mesta i time stekli pravo pucanja u finalu gde je Slaviša Mojsić otpucao dobar rezultat i osvojio srebrnu medalju izgubivši titulu prvaka države za samo jedan krug.

Sumirajući rezultate, klub nije nikad imao uspešnije takmičenje gde su osvojene dve ekipne titule prvaka države, jedna vicešampionska i 6 pojedinačnih medalja po dve zlatne, srebrne i bronzane.

Fantastičan uspeh pogotovo kad se zna da je klub bio organizator ovog takmičenja gde je morao istovremeno da se takmiči i nosi sa svim teškoćama koje jedna organizacija takmičenja nosi sa sobom.

Ovim je završena ovogodišnja takmičarska sezona u kojoj je klub osvojio tri ekipne titule prvaka države i mnogo pojedinačnih medalja.

Izvor: Facebook/Streljački klub Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.