blank

Stručni dvodnevni skup “Dani dr Svetomira Bojanina” na Paliću

Prvi stručno – naučni skup “Dani dr Svetomira Bojanina” biće održan 14. i 15. juna, u kongresnoj sali Elit Palić, najavio je Miodrag Stankov, direktor škole OISŠ “Dr Svetomir Bojanin”, diplomirani defektolog-specijalni pedagog:

blank
Foto: Subotičke.rs

“Nadam se da će postati tradicionalni u narednim godinama. Sama ideja organizacije ovog skupa je da se okupimo oko imena i ideja profesora Bojanina, koji nas je napustio početkom godine. Profesor Bojanin je jedan od najpoznatijih srpskih dečijih psihijatara, neuropsihijatara, utemeljivača neuropsihologije razvojnog doba, redukacije psihomotorike, jedan od modela po kom je naša škola poznata i po kome radi”, rekao je Miodrag Stankov, direktor škole OISŠ “Dr Svetomir Bojanin”.

Očekuje se učešće preko dve stotine stručnih saradnika iz 15 gradova iz Srbije, Republike Srpske. Učesnici su iz više oblasti defektoloških nauka, socijalne zaštite, medicinskih nauka.

Po rečima Borisa Živkova, skup je organizovan na visokom nivou, a pričaće eminentni predavači sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i Beogradu, sa katedre za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

“Želimo da još jednom podignemo svest u našoj lokalnoj zajednici, o izazovima sa kojima se sreće ova kategorija osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju i da na taj način još više približimo teoriju i praksu, što je moto ovog celog skupa”, dodao je Miodrag Stankov, zahvalivši se Gradu Subotici koji, po njegovim rečima, vodi računa o ovoj ranjivoj kategoriji osoba i dece, trudi se na svaki način da podigne kvalitet njihovog života.

Boris Živkov, defektolog somatoped-rehabilitator u OISS ,,Dr Svetomir Bojanin” rekao je da je program, “Dani dr Svetomira Bojanina” kreiran tako da svim prisutnim učesnicima pruži jedan kvalitetan naučno – stručni pogled.

Program počinje sutra, u 12 časova i 30 minuta, posle uvodne reči organizatora.

“Celokupni naučno – stručni skup podeljen je na tri tematske oblasti kojima se i sam profesor Bojanin za života bavio. To su rani razvoj i rana intervencija, vrlo aktuelna tema danas u Srbiji, tretman pokretom i “škola kao bolest” što je ujedno i naslov knjige profesora Bojanina. Hteli smo da ovim temama pružimo celokupnu integrisanu sliku, sadržaj svim učesnicima”, istakao je Živkov.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.