blank

„Subotica Open IT 2022“ – promocija Subotice kao pogodnog mesta za studiranje

blank
Organizacija „IT Subotica 2030″ ovog petka će po drugi put promovisati naš grad kao povoljno mesto za studiranje, i to među maturantima koji nisu Subotičani, a koji dolaze iz mesta koja gravitiraju ka Subotici. 

Iz organizacije najavljuju da u ovom događaju učestvuje jedanaest škola iz Sombora, Bačke Topole, Apatina, Kule, Bečeja, Kikinde, Sente i Ade, odnostno gimnazije, tehničke škole i ekonomske škole.

– U petak, 7. oktobra, Suboticu će posetiti ukupno 530 maturantskih odeljenja iz ovih mesta. Njima će se u okviru manifestacije predstaviti Ekonomski fakultet sa svojim programom, kao i Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici. Takođe, učenici će imati prilike da obiđu studentski dom, kao i dve IT kompanije – naglasio je Oliver Guganović, menadžer IT klastera Subotice.

blank

Prošlogodišnja manifestacija imala je pozitivan odjek na upis u toku školske godine, a u prilog tome govori činjenica da je na studijskom smeru informatike u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija ove godine bila veća zainteresovanost za 40 odsto. 

Profesor doktor Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i sa studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija, istakao je da će učenici imati mogućnost da popričaju sa profesorima, kao i da će obići laboratorije koje su obnovljene u toku godine.

– Na Ekonomskom fakultetu ćemo predstaviti sve prednosti koje nudi ovaj fakultet. Svi đaci koji budu obišli našu ustanovu, moći će da vide da na našem fakultetu postoji eko-sistem koji omogućava da na malom prostoru oko fakulteta studenti imaju sve što je potrebno za studenstski život, a tu prvenstveno mislim na dom za studente, menzu, kao i na određene sadržaje za zabavu – zaključuje prof. dr Vuk Vuković sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.