blank

Subotičani u borbi za svetski plasman na Hippo olimpijadi iz engleskog jezika

Na Hippo olimpijadi iz engleskog jezika koja će se održati od 21. do 23. maja u italijanskom gradu Lido di Jesolo, plasiralo se troje Subotičana.

blank
Foto: Marigold

Troje kandidata koje će učestvovati na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika pohađaju Centar za strane jezike Marigold iz Subotice. Ovo takmičenje je namenjeno deci ustrasta od prvog razreda osnovne škole do kraja srednjoškolskog obrazovanja.

Boje Marigold škole jezka, ali i Subotice braniće Lena Vereb, učenica 4. razreda, Aleksej Koledin, 4. razred i Konstantin Milosavljević, učenik drugog razreda.

Koliko je veliki uspeh ovih učenika govori podatak da je Srbiju na ovom takmičenju predstavljalo 5.000 hiljada učesnika, od 90 hiljada koliko je bilo učesnika iz celog sveta, a da se na dalje takmičenje plasiralo 102 takmičara, od kojih troje iz subotičke Marigold škole.

Najbolji će se plasirati na dalje takmičenje svetskog karaktera, u septembru, a do tad, Lena, Aleksej i Konstantin pripremaju se za učešče na olimpijadi u maju, u Italiji.

„Naša Subotica je u prethodnih 10 godina imala svega par takmičara u evropskoj rundi takmičenja što nas kao školu čini izuzetno ponosnim da su baš naša deca pokazala znanje, veštine i trud potreban za ovakav uspeh“, naglasila je Sanela Šabović, osnivač Marigold centra za strane jezike i dodala da je Hippo olimpijada popularna u Srbiji što govori o velikoj konkurenciji, ali i nivou znanja koji je potreban za prolazak u državno finale za početak, a nakon toga i evropsko, zahvalivši se na kraju roditeljima sve dece koji godinama imaju poverenja u ovu školu jezika.

Deca će rezultate evropskog takmičenja znati već u Italiji, a do tada se spremaju punom parom kako bi opravdali poverenje svih onih koji ih podržavaju, te predstavili Suboticu i Srbiju na najbolji način.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 27 stepeni Celzijusa. Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.