blank

Subotičko Narodno pozorište potpisalo protokol o saradnji sa Narodnim pozorištem iz Beograda

blank

Predviđena je međusobna promocija prilikom gostovanja na festivalima, raznim događajima i drugim kulturnim projektima. Glumci subotičkog Narodnog pozorišta će već početkom juna odigradi prvu predstavu u Narodnom prozorištu u Beogradu

Narodno pozorište saopštilo je posredstvom svoje zvanične Fejsbuk stranice da je potpisan protokol o saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu. U saopštenju subotičkog teatra navedeno je da je ovaj dokument proizvod obostrane želje da se unapredi saradnja i podigne nivo dešavanja u oblasti kulture u Subotici i Beogradu, odnosno u ove dve ustanove.
– Građani Subotice imaće priliku da uživaju u najboljim predstavama i drugim kulturnim sadržajima i to me veoma raduje. Zadovoljna publika nam je uvek na prvom mestu. Takođe, zahvaljujem se i upravnici Narodnog pozorišta iz Beograda, gospođi Ivani Vujić, kao i svim ostalim kolegama iz ove institucije, koji su prepoznali ogroman značaj potpisanog protokola. Siguran sam da će naša saradnja biti veoma plodonosna i da će biti na obostrano zadovoljstvo – rekao je Nikolić.
blank
Nikolić je naglasio da je saradnja, kako je rekao, institucija veoma važna, naročito kada su, kaoo je dodao, kulturna dešavanja zbog korone nedovoljno propraćena od strane publike.

– Protokol je potpisan u cilju umetničke saradnje ove dve ustanove kulture, koje će omogućiti unapređenje kulturne razmene dva grada. Obe ustanove će uskoro učestvovati u zajedničkim produkcijskim projektima, razmeni autora i umetnika i obezbediti recipročna gostovanja u Beogradu i Subotici. Predviđena je i međusobna promocija prilikom gostovanja na festivalima, raznim događajima i drugim kulturnim projektima. Glumci subotičkog Narodnog pozorišta će već početkom juna odigradi prvu predstavu u Narodnom prozorištu u Beogradu. Najvažnije je za sve nas da se publici ponude najbolji kulturni sadržaji i da renome naše dve institucije bude na ovom nivou kakav je decenijama unazad – kaže Nikolić.

Foto: Narodno pozorište, Subotica

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.