blank

Šumska bajka sa Ivom Tisom i Goranom Sadžakovim (VIDEO)

YouTube video

Stresan život, žurba, konstantan stres, kolapsi u saobraćaju, na ulicama, u životu samo su jedan od pokazatelja koliko nismo više deo prirode i njenih zakona. Srce lupa u grlu, ruke se tresu, žuri se za novcem, materijalnim stvarima, zaboravljamo prirodu i sebe u njoj. Ostajemo sami, otuđeni, nervozni i na kraju, bolesni. Ovo je svakodnevna priča većine koja se na dnevnom nivou oseća loše, iscrpljeno i beživotno.

Prvi udah, opuštanje ili kad shvatimo koliko smo ubrzali, ali ne i našli smisao, je kad se susretnemo sa prirodom: šuma, planina, livada… bilo šta što nas zagrli svojim postojanjem, prisustvom i pokaže svu lepotu življenja u trenutku. Tad udahnemo i osvrnemo se oko sebe.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ljudi koje smo upoznali na Popovici, blizu Novog Sada, pokazali su nam koliko gubimo ako smo otuđeni od prirodnog dela sebe. Njihov život je naspram gradskog – bajka – upravo i svoj dom tako zovu „Šumska bajka“.

Svoj dom napravili su od prirodnih materijala. Vratili su se vremenu kad smo bili kao čovečanstvo, bezbrižniji, jednostavniji i srećniji, reklo bi se. Otud osmesi i enerija ovih sjajnih ljudi. Iva Tisa ima čak i prirodu u svom imenu: Iva, biljka za koju naš narod veruje da vraća iz mrtvih, i Tisa, kao reka, kao drvo – ime su jedne majke, terapeuta i holističara koja je svoje bivstvovanje prepustila prirodi.

blank
Foto: Subotičke.rs

O „Šumskoj bajci“, „Šumskoj školi“ i vrtiću kao pokušaju da se otuđena deca vrate majci prirodi, govori Goran Sadžakov.

Projekat u kome su snage udužili portal Subotičke.rs, kao medijski partner i Udruženje „Investiraj u sebe“, podržalo je Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.