blank

Tamaš Kajdoči ostao bez plasmana

Naš šampion Tamaš Kajdoči je prema savetima lekara odustao od nastupa na poslednjem kvalifikacionom turniru – Svetskom kupu 2024. koji se igra na Tajlandu. Subotičanin se prema pravilniku morao pojavili i meriti.

blank
Foto: KDT Spartak

Tamaš je završio na 20. mestu na svetskoj apsulutnoj rang listi u kvalifikacijama, a total od 391 kilograma iz Havane, ostao je kao najveći rezultat u ciklusu.

Za šta će biti dosta saznaćemo kad nacionalne federacije odluče koga će poslati od takmičara ispred, o tome moraju obavestiti IWF do 15. maja. Nažalost, na Svetskom Kupu je samo u superteškoj kategoriji odustalo od nastupa 15 takmičara, pa je još teže predvideti situaciju.

Što se tiče kvalifikacija direktno se kvalifukuje 10 takmičara (po rezultatima sa obaveznih 5 takmičenja u ciklusu) + 1 kontinentalna kvota (ako neki kontinent nema predstavnika u top 10 dobiće kvotu – u našm slučaju Amerika) + kvota domaćina (sve ukupno 2+2) i na kraju ostale – pozivne kvote koje dodeluje IWF.

Nacionalne federacije mogu imati samo ukupno 3 kvote, prema tome nacije koje imaju više, od nekih moraju odustati do 15. maja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.