blank

Tesla kao inspiracija u Politehničkoj školi (VIDEO)

YouTube video

U Politehničkoj školi danas je otvorena izložba literarnih i likovnih radova koji su pristigli sa konkursa na temu „Tesla-80 godina od odlaska velikana“.

Fondacija „Profesura“ koja je nastala iz ideje profesorske srpskog jezika i književnosti Stele Šarović, raspisala je konkurs, u kome su učestvovale osnovne i srednje škole iz subotičke opštine.

Ono što je iznenadilo i samu profesorku jeste veliki broj pristiglih radova, pa izbor nije bio lak.

blank

Svetlost, energija, blistavost, genijalnost, skromnost-reči su koje opisuju Teslu, ali i pokreću i inspirišu čitav svet, posebno mlađe generacije koje su učestvovale na konkursu. Nastavnici i profesori koji su podržali decu u stvaralaštvu, dali su svoj doprinos razvijanju mašte i zajdeništva. Fondacija je obezbedila nagrade za najlepše, najoriginalnije, najautentičnije radove, a ideja je potekla od večite inspiracije, Nikole Tesle.

Stidljivi, jer misle da nemaju šta da kažu, učesnici konkursa bili su skromi u svojim izjavama pred kamerom, ne treba im zameriti, ovo je prvi put da se njihov rad i trud javno vrednuje i komentariše. Oduševljavaju svojom energijom, iskazuju se kroz sliku i pisanu reč. Njihovo vreme tek dolazi.

„Neka budućnost kaže istinu, procenite svakog čoveka prema njegovom radu i zaslugama. Sadašnjost je njihova , ali budućnost je moja, za koju sam tako naporno radio“, reči su Nikole Tesle, kao da su proročanstvo, nemoguće ga je dostići, čak ni u budućnosti.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.