blank

“Top Fighter” uspešan na dva fronta

Takmičari Kik boks kluba “Top Fighter” protekla dva vikenda učestvovali su na dva Evropska kupa. U Sarajevu, od 12. do 14. aprila održan je Grand Prix na kojem su učestvovale reprezentacije i klubovi iz 19 zemalja, sa oko 650 takmičara koji su se nadmetali u tri ringovne i tri tatami discipline.

blank
Foto: Top Fighter

Subotičani su nastupali sa četiri takmičara u ringovnim disciplinama i osvojili dve srebrne i bronzanu medalju.

U mlađim juniorima Aleksandar Tot u kategoriji do 51 kilogram, disciplina low kick, je imao svoj prvi nastup na međunarodnom takmičenju, iako je u četvrtfinalu izgubio na poene od takmičara iz Bosne i Hercegovine i ovog puta ostao bez medalje, dao je svoj maksimum u meču i stekao dragoceno iskustvo.

Martin Toldi je u starijim juniorima do 63,5 kilograma, disciplina K1, u finalu izgubio od nezgodnog takmičara iz Moldavije, i osvojio srebrnu medalju.

U disciplini K1, Milica Despotović u kategoriji do 52 kilograma i Nikola Lončar u kategoriji do 75 kilograma, po su prvi put nastupali na međunarodnom takmičenju u seniorskoj konkurenciji. Despotovićeva je u polufinalu radila meč protiv iskusne takmičarke iz Mađraske i izgubila na poene i osvojila bronzanu medalju. Sa druge strane Lončar je takođe u polufinalu radio sa iskusnim borcem iz Slovačke i uspeo da pobedi 2:1. U nastavku takmičenja se u finalu susreo sa dugogodišnjim reprezentativcem Izraela, ali nije uspeo da sprovede u meču isplaniranu taktiku što je dovelo do poraza na poene i osvajanje srebrne medalje.

blank
Foto: Top Fighter

Samo nedelju dana kasnije Despotović Milica i Lončar Nikola su na poziv selektora kik boks reprezentacije Srbije otputovali na takođe Evropski kup, “Top Ten Bugarska”, koji se održao od 19. do 21. aprila u Plovdivu, na kojem su učestvovale reprezentacije i klubovi iz 21 zemlje, sa oko 800 takmičara.

Milica Despotović je u kategoriji do 52 kilograma u disciplini K1 osvojila bronzanu medalju, dok je Nikola Lončar u kategoriji do 75 kilograma u disciplini low kick u četvrtfinalu pobedio domaćeg takmičara, da bi polufinalu takođe od domaćeg takmičara izgubio na poene i zadovoljio se bronzanom medaljom.

Tim reprezentacije Srbije predvođen selektorom Vladimirović Sinišom, i trenerima reprezentacije Pavić Dejanom i Bogović Vladimirom, sastavljena od juniora i seniora, nastupio je sa 13 takmičara i osvojio 5 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medalje u low kick i K1 diciplinama.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.