blank

Trodnevni radni sastanak za članove Dečjeg saveta Pokrajinskog zaštitnika građana (VIDEO)

YouTube video

Da li deca imaju prava i šta su njihove obaveze? Koliko se često krše ta prava i da li su odrasli svesni toga? Kako se suočiti sa vršnjačkim, digitalnim i svakim drugim nasiljem?

Na ova i slična pitanja pokušaće da odgovore deca koja će u naredna tri dana biti na radionici za članice i članove Dečjeg saveta Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, u hotelu “Prezident” na Paliću.

blank
Foto: Subotičke.rs

Cilj radnog sastanka je obuka dece Dečjeg saveta i osnaživanje kako bi bili edukovani da mogu da pruže pomoć svojim vršnjacima.

15 članova ovoga tela, uzrasta od 13 do 18 godina učestvuje u radionici ombudsmana, koga obaveštavaju o svojim pravima, daju svoje mišljenje, savete i predloge kako bi se eventualno predupredio svaki vid nasilja. Ovi mladi ljudi učestvuju u istraživanjima koje se tiče njih, njihovog života i osećaja bezbednosti.

blank
Foto: Subotičke.rs

U naredna tri dana steći će veštine kako prepoznati i pomoći svojim vršnjacima u ostvarivanju prava, participiranju u odlukama koje eventualno umesto njih donose odrasli i preuzimanju odgovornosti usvakodnevnom životu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.