blank

TSC očekuje najvažniji meč u istoriji kluba

TSC večeras očekuje možda i najvažniji meč u klupskoj istoriji. Mesto odluke – Pirej, stadion „Jorgos Karaiskakis”, protivnik Olimpijakos. Grčki crveno-beli su najtrofejniji klub iz zemlje Helena koja je u reprezentativnom fudbalu tvorac jednog od najvećih čuda , osvajanja Evropskog prvenstva 2004. godine, piše Sportski žurnal.

blank
Foto: Sportski žurnal

“Velika utakmica za srpski fudbal. Srećni smo zbog pozicije u kojoj se nalazimo. U poslednjem kolu igramo utakmicu koja može da nam obezbedi proleće u evropskim takmičenjima. Meč doživljavamo kao veliki izazov, pre svega zato što igramo protiv Olimpijakosa u Pireju. Možemo da napravimo veliku stvar za nas i sve ljubitelje „bubamare” u našoj zemlji”, rekao je Žarko Lazetić u najavi pred meč.

Trener vicešampiona Srbije podsetio je da nisu bila velika očekivanja od njegovih izabranika pre početka grupne faze.

“Mnogi su smatrali da ćemo poslužiti za popravljanje gol-razlike, da nećemo zatresti mrežu i šta sve ne. Sve smo to demantovali, odigrali nerešeno sa Olimpijakosom kao domaćini, postigli gol za izjednačenje u 90. minutu i to nas je dovelo u ovu poziciju. Na nama je da se spremimo i izađemo na teren sa pravim stavom. Da budemo ratnici i ginemo jedni za druge. Učinićemo sve da nam Pirej i Grčka ostanu u lepom sećanju”.

Stadion Olimpijakosa poznat je po vrućoj atmosferi u kojoj su i neki mnogo bolji i kvalitetniji timovi znali da izgore. Faktor publike ovog puta neće biti relevantan. Kapije stadiona biće zaključane.

“Uvek sam za to da ima publike. Videćemo posle meča da li je prazan stadion bio prednost za nas ili ne. Svi koji se bavimo fudbalom želimo da igramo pred punim tribinama i u odličnoj atmosferi. Na žalost, mi u Srbiji smo već navikli da igramo na praznim stadionima i u sablasnoj atmosferi. Kad nema navijanja, to je poraz za fudbal. Ljudi plaćaju ulaznice da uživaju u lepim potezima”, istakao je Lazetić.

Izvor: Sportski žurnal

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.