blank

TSC sutra u Lučanima

Fudbaleri TSC-a sutra od 19 časova, gostuju u Lučanima ekipi Mladosti u okviru 10. kola Superlige. Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je na jučerašnjoj konferenciji za medije izjavio da se ekipa pripremala za nešto drugo i da nisu očekivali ovo odlaganje i pauzu od deset dana.

blank
Foto: FK TSC

„Sada ćemo imati tri utakmice u nedelju dana, pa opet predah pre nego što nastupe dva meseca haosa sa stalnim utakmicama na svaka tri dana. Nije nam trebala ova pauza, ali sve je to viša sila i stvar na koju nismo mogli da utičemo, tako da nam preostaje da pokušamo da se prilagođavamo“, rekao je Lazetić.

Trener TSC-a smatra da je ekipa Mladosti na tabeli na poziciji koju zaslužuje i da su u dosadašnjem delu prvenstva dokazali koliko nezgodan protivnik mogu da budu.

„Sve dosadašnje mečeve su odigrali kvalitetno. Protiv Voždovca su bili izjednačeni, Vojvodinu su mogli da pobede, čak su i protiv Zvezde uspeli da izjednače i da većinu vremena budu egal sa njima, što mnogo govori u kakvoj su formi. Na domaćem terenu uvek igraju izuzetno dobro, nezgodan su domaćin, ali mi znamo njihov stil igre i da je pred nama veliki izazov, ali od onih koji će i nama dati neke odgovore. Mi smo u poslednje dve utakmice imali po tri primljena gola, tako da pre svega moramo dobro defanzivno da se organizujemo i da kontrolišemo njihove ofanzivne tranzicije sa tri igrača napred“.

Lazetić je konstatovao da je novi trener u ekipu Mladosti uveo novi sistem igre i modifikovanu odbranu, što predstojeću utakmicu čini izazovnom i da ceo stručni štab TSC-a ima dilemu kako najbolje da pristupi protivniku.

„Svakako moramo da se fokusiramo na sebe i da budemo na maksimalnom nivou. Ne smemo da im dozvolimo da iskoriste naše propuste. Treba da budemo organizovani, kompaktni i dobri u igri za lopte i u defanzivnoj tranziciji. Sada im uspeva da pobeđuju i postižu dobre rezultate i za razliku od prošle godine sada su puni samopouzdanja, tako da će utakmica sigurno biti odlična. Iako mi se ne sviđa sve ovo oko odlaganja utakmica, mislim da smo spremni. Imamo odlične treninge i momci na njima rade izvanredno što meni uliva optimizam i nadu da možemo da odigramo na najvišem nivou i dođemo do povoljnog rezultata“, zaključio je Lazetić.

Vezni Igrač Ifet Đakovac, koji je zbog povrede bio van terena mesec dana, takođe očekuje težak meč, protiv iskusne ekipe iz Lučana.

„Polako se vraćam u trenažni proces. Zadovoljan sam svojom, kao i igrom ekipe. Nismo imali poraz u dosadašnjem delu prvenstva i prvi smo na tabeli, a nadam se da će tako i ostati. Mladost igra dobro na domaćem terenu, ali ako mi budemo pravi i ispunimo sve što šef od nas bude tražio mislim da ćemo ostvariti pozitivan rezultat“, kazao je Đakovac.

Direktan prenos meča je obezbeđen na kanalu Arena Sport 2.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.