blank

U Debeljači prodajom svadbarskog kolača prikupljeno 37.500 dinara za malog Olivera

blank
Mađarski kulturno-umetnički centar u Debeljači, zajedno sa lokalnim Forumom penzionera Saveza vojvođanskih Mađara, organizovao je pečenje svadbarskog kolača zvanog “fontoš”, a prihod od prodaje 244 ispečene vekne, u iznosu od 37.500 dinara, namenjen je dečaku Oliveru Pal Gajodiju iz Bajmoka koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Porodica Pal Gajodi prikuplja sredstva za lek koji košta 2,4 miliona dolara.
Eržebet Diveki, članica Mađarskog kulturno-umetničkog centra u Debeljači, za Panon televiziju je izjavila da je rado prihvatila da peče kolače u humanitarne svrhe.

Ištvan Alfeldi, potpredsednik lokalnog Foruma penzionera Saveza vojvođanskih Mađara, izjavio je da su preuzeli su na sebe deo posla iako su mala organizacija.

Uvek smo pomagali onima koji su nam se obratili. U ovakvim manifestacijama možemo pomoći, jer mi kao organizacija ne raspolažemo velikim novčanim sredstvima, ali da na ovaj način, radom doprinesemo, uvek ćemo se odazvati – rekao je Alfeldi.

Panon TV, Foto: Tibor Sunjog

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.