blank

Čedomir Petrović na slobodi

blank

Osnovni sud oslobodio je juče iz pritvora Čedomira Petrovića, alijas “Čedu Šintera”, pustivši ga da se brani sa slobode, iako je Osnovno javno tužilaštvo insistiralo na produžetku pritvora, saznaju Subotičke.rs.

– Odluka Osnovnog suda je poražavajuća – kaže Beti Horvat iz “Subotičkih njuškica”. – Razumem da su sudu neophodni svi materijalni dokazi. Za mene lično ne predstavlja satisfakciju puka okolnost da Petrović ostane u pritvoru. U ovom trenutku, kada je već pušten na slobodu, važno je da životinje koje mu završe u rukama više ne pate, da ih ne izgladnjuje i ne zlostavlja, kako ne bi završile kao tri kuce iz Gostivarske 26. To verovatno nisu jedina tri psa koaj su stradala tokom njegovog delovanja svih ovih godina. Razumem da smo svi na neki način grešili tokom akcije. Bili smo zaslepljeni emocijama zbog viđenog i bili smo neracionalni u nekim trenucima. Volela bih da nam ljudi koji su sa Petrovićem u kontaktu jave ukoliko primete zlostavljanje pasa. “Njuškice” na žalost nisu znale za Gostivarsku. Iako su meštani alarmirali inspekciju i komunalnu policiju, nismo znali za njihov problem. Da jesmo, sigurno bismo reagovali na zakonit način, neprekidno uzbunjujući policiju, komunalce i inspekciju – kaže Beti Horvat iz “Subotičkih njuškica”.

Pavle Bihali iz Fondacije “POkret Levijatan” kaže da je puštanje Petrovića na slobodu nedopustiv i skandal.

– Nadam se da će žalba, koju će sigurno tužilaštvo uložiti, uroditi plodom. Smatram da postoji mogućnost ponavljanja krivičnog dela i uznemiravanja javnosti. S naše strane, alarmiraćemo javnost koja ne sme da pristane na ovakav odnos prema svima nama – kaže Bihali.

Redakcija portala Subotičke.rs pokušala je ovim povodom telefonom da kontaktira Čedomira Petrovića, ali je njegov mobilni telefon bio nedostupan.

Podsetimo, u kući koju je u Gostivarskoj ulici zakupljivao Čedomir Petrović članovi “Levijatana” pronašli su lešine tri psa. “Levijatan” je prethodno sa Petrovićevog salaša odveo dvadesetak pasa, od kojih su neki bili u teškom stanju.

Komšije Čedomira Petrovića iz Gostivarske i okolnih ulica tvrde da su mesecima pozivale nadležne državne službe, ali da se, praktično, niko nije odazvao, osim što je komunalna policija jednom prilikom izašla na lice mesta.

Petrović je u izjavi za Subotičke.rs rekao da su njegovi psi nezakonito odvedeni i da udruženja za zaštitu pasa za njih već prikupljaju donacije. Petrović tvrdi da se iza, kako kaže, navodne brige za pse krije unosan posao.

Nakon što je “Levijatan” u njegovoj kući pronašao tri pseće lešine, protiv Petrovića je pre tri dana podneta krivična prijava, a nakon toga je uhapšen i određen mu je pritvor.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.