blank

U Srbiji u poslednjih pet godina godišnje prosečno strada oko 520 učesnika u saobraćaju

Policijska uprava Užice podsetila je danas da je u poslednjih pet godina u Srbiji prosečno na godišnjem nivou poginulo 520 učesnika u saobraćaju, dok je više od 3.200 zadobilo teške, a 16.000 lakše telesne povrede.

blank
Foto: Subotičke.rs

U saopštenju se navodi da gotovo polovinu poginulih na putevima u Srbiji čine pešaci, biciklisti i motociklisti.

Dodaje se da se od 22. do 28. aprila obeležava Nedelja prevencije povreda u saobraćaju i da se taj događaj obeleževa širom sveta, sa namerom da se skrene pažnja na katastrofalne posledice koje saobraćajne nezgode ostavljaju na pojedince, njihove porodice i na društvo u celini.

Navedeno je i da su, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, saobraćajne nezgode vodeći uzrok smrti i teških telesnih povreda dece i osoba mlađih od 24 godine.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštovanjem propisa i odgovornim ponašanjem u saobraćaju daju direktan doprinos smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na našim putevima. Posebno skrećemo pažnju vozačima da poštuju propisano ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i vozačima i putnicima u vozilu da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu vozila“, piše u saopštenju.

Izvor: Beta, Danas

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.