blank

U Subotici pronađeno 500 biljaka kanabisa

Sedam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su proizvodili marihuanu na teritoriji Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a u toku su pretresi na više lokacija.

blank
Foto: Subotičke.rs

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOК nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je lišeno slobode sedam lica i to: I.S, N. Z, A. D, G.Č., R.D, S.D, i M.R. (jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, stoji u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se dodaje, ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I.S. je u periodu od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije. Samo u Subotici je u jednoj od laboratorija danas pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta, navedeno je u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.