blank

Uskoro renoviranje učionica u Gimnaziji

Zgrada Gimnazije Svetozar Marković jedna je od najlepših, ali to više nije vest.

blank
Foto: Gimnazija Subotica

Subotičani prolaze svakodnevno pored arhitektonske lepote koju često ne uočavaju. Žure negde zamišljeni pa se često desi da se iznenadimo kad nam neko, ko poseti naš grad, kaže da je jedan od najlepših u Srbiji. Istorijat Gimnazije nije u prvom planu, sada. Još početkom 90-tih godina gimnazijalci su išli u dve zgrade, da bi se potom preselili u zgradu sadašnje Gimnazije.

Stepenište je izlizano od učeničkih nogu, kao i nos na bisti Svetozara Markovića, koji gimnazijalci trljaju za sreću, a i oko biste zna da se nađe koji novčić. Gimnazija je delom renovirana pre 12 godina i tek joj predstoji ponovno renoviranje. Po rečima direktora ove školske ustanove Dušana Pavlovića, uskoro je u planu krečenje svih učionica na prvom i drugom spratu, stavljanje gips ploča, nova rasveta u sva četiri hodnika, na tim spratovima, kao i dodatne prostorije.

blank

Takođe, u toku renoviranja otvoriće se novo stepenište, od učionice likovnog vaspitanja pa sve do prizemlja, kako bi se rasteretilo glavno stubište. U planu je i izgradnja nove laboratorije za biologiju i hemiju, kao i nova kanalizaciona mreža u dvorištu ove škole.

Iako je bilo reči da bi subotička Gimnazija mogla da se proširi za novi obrazovni profil, specijalizovano odelenje za biologiju i hemiju, ove godine se to neće desiti. Kako direktor Pavlović kaže, za novu školsku godinu za IT smer, zaključeno je prijavljivanje, a prijemni ispit za ovaj smer biće 18. maja iz matematike.

Ove godine Gimnazija upisuje na srpskom jeziku dva odelenja, smer prirodno – matematički, tri odelenja društveno – jezičkog smera, i jedno odelenje sportskog i IT smera sa po 20 učenika.

Na mađarskom jeziku upisaće se po jedno odelenje prirodno- matematičkog, društveno – jezičkog smera kao i IT, i općeg smera na hrvatskom jeziku. Broj učenika koji upisuju navedene smerove smanjen je sa 30 na 28.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.