blank

Usvojen rebalans gradskog budžeta

blank

Na drugoj sednici Skupštine grada, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojen je predlog rebalansa gradskog budžeta za period od 1. januara do 30. juna 2020. godine. Rebalansom usvojeni obim budžeta je manji za 864.314.000 dinara od obima budžeta usvojenom odlukom i iznosi 7.466.585.000 dinara, saopštila je Gradska kuća.

Obrazlažući, u ime predlagača, Izveštaj o ostvarenju budžeta grada Subotice za period od 1. januara do 30. juna 2020. godine, sekretar Sekretarijata za finansije Dubravka Rodić naglasila je da, s obzirom na vanredne okolnosti koje su zadesile našu zemlju, region pa i čitav svet, izazvane epidemijom zarazne bolesti kovid-19, Izveštaj o ostvarenju plana koji je budžetom zacrtan ne može da iskaže realnu sliku onoga što je urađeno u odnosu na planirane aktivnosti koje smo usvojili decembra prošle godine.

Neplanirane aktivnosti na suzbijanju širenja zarazne bolesti prouzrokovale su realokaciju budžetskih sredstava shodno hitnosti i neophodnosti da se sva potrebna budžetska sredstva stave u funkciju zaštite života i zdravlja građana Subotice, rekla je Dubravka Rodić, ističući da je to bio prioritetni zadatak u izvršavanju budžeta za  izveštajni period.

U prvih šest meseci ove godine budžet grada Subotice raspolagao je sredstvima u iznosu 3.227 miliona dinara, što predstavlja 36,12 odsto planiranog godišnjeg obima. U odnosu na isti period prethodne godine raspolagano je sa 10,49 odsto više sredstava.

Od ukupno raspoloživih sredstava budžeta grada utrošeno je 96,40 odsto, odnosno 3.111 miliona dinara. Od planiranog obima rashoda i izdataka izvršeno je 34,82 odsto. U vanrednim okolnostima nije bilo jednostavno upravljati obavezama budžetskih korisnika. Nakon uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, Gradsko veće je u martu ove godine donelo akt kojim se nalaže budžetskim korisnicima da privremeno obustave preuzimanje  novih obaveza. Naloženo je da se javne nabavke sprovode samo za onu vrstu roba i usluga koje su neophodne za optimalno funkcionisanje grada.

Foto: Gradska uprava

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.