blank

“Vojni lekar na selu” u Bikovu

Juče se u ambulanti u Mesnoj zajendici „Bikovo“ realizovala akcija „Vojni lekar na selu“ koju je organozovala Prva brigada kopnene vojske u saradnji sa Gradom, Crvenim krstom i Domom zdravlja Subotica.

blank
Foto: Subotičke.rs

Cilj ove akcije je pomoć zdravstveno i socijalno ugroženom stanovništvu u seoskim sredinama, sa posebnom pažnjom na starija i nepokretna lica. Izvršeni su osnovni lekarski pregledi i EKG srca dok je najugroženijima uručena pomoć.

Major Nedeljko Nedeljković, načelnik Grupe za civilno – vojnu saradnju Komande 1 rekao je da se akcija organizuje sa lokalnim samoupravama, Crvenim krstom, Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja:

„Ovo je 33. put kako se organizuje akcija. Cilj akcije je da se pregledaju pacijenti kojima je pomoć najpotrebnija, posebno u selima i da im se pruži sva neophodna pomoć. U akciji učestvuje Prva brigara, sanitetni tim je iz Bačke Topole. Učestvuju lekari opšte prakse, sa Vojno-medicinske akademije koji rade u jedinicama Vojske Srbije. Danas smo u Bikovu, a svake godine grupa za civilno-vojnu saradnju planira sa lokalnim samoupravama gde će se sledeći put održati akcija“.

Dr Tatjana Popović, direktorka Doma zdravlja Subotica izjavila je:

„Vrši se opšti pregled stanovništva, merenje šećera u krvi, krvni pritisak. Srećni smo što je Vojska Srbije prepoznala što je došla na selo da bi i ovo stanovništvo videlo da postoji podrška vojske. Ambulanta Bikovo ima oko 1300 zdravstvenih kartona“.

Ispred subotičkog Crvenog krsta, Miodrag Varo podržao je akciju, i potom podelio pakete svima kojima je ovakav vid pomoći neophodan.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.