blank

Za saniranje štete od posledica požara sugrađanima potrebno više hiljada evra

blank

U Ulici Koste Racina u četvrtak je izbio požar na zajedničkom krovu dvojne kuće. Kroz nekoliko sati izgoreo je veći deo krova, a zahvaljujući višesatnoj intervenciji vatrogasaca požar se nije dalje širio i nije bilo povređenih.

Požar su navodno izazvale loše elektroinstalacije, a vatrogasna ekipa ga je sa tri cisterne i više šmrkova gasila. Sutradan su uz pomoć prijatelja i komšija vlasnici kuća raščišćavali krov.

blank

Prema rečima vlasnika jedne kuće Velimira Mirkova, požar je izbio tokom prepodneva, oko 10 časova, ali se, s obzirom na jak vetar, vatra brzo širila. Kako je naveo, u kući je sa njegovom suprugom i sa njim bila i beba njihovih prijatelja…

– Supruga i ja smo bili u kući, čuli smo da nešto pucketa. Kad smo izašli, videli smo samo crni dim, tad još nije bilo plamena. U roku od dva sata sve je izgorelo. Sve je plamtilo dok su vatrogasci stigli. Gašenje je trajalo do pet poslepodne. Rušili su neke delove, kako se ne bi samo srušilo – naveo je Mirkov.

blank

Rekao je da su i komšije primetile da se nešto dimi, ali da je to ubrzo počelo da se širi. Dodao je da se pretpostavlja da je kutija sa strujom na tavanu počela da varniči i da je to izazvalo požar.

– Isključili su nam elektriku i sve instalacije. Elektroinstalacije će verovatno morati ispočetka da se urade, pošto nam je jedan vatrogasac rekao da pretpostavlja da nešto sa tim nije bilo u redu. Supruga je otišla u Elektrovojvodinu i u opštinu da vidimo kakva je procedura, da bar struju možemo da dobijemo – rekao je.

blank

Kako je Mirkov naveo, prema prvim procenama za saniranje štete biće potrebno više od deset hiljada evra.

– Popucao je malter na dimnjaku, iako je on dobro utemeljen, grede su ugljenisane… Tavan je bio pun robe koju nismo koristili, razne opreme, ležaljki… Gvožđe se istopilo, a krpe su izgorele – zaključio je Velimir Mirkov, vlasnik jedne od kuća koju je zahvatio požar.

blank

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.