blank

Preminuo Milovan Miković

blank
Novinsko-izdavačka ustanova „Hrvatska riječ” saopštila je da je juče u 73. godini preminuo Milovan Miković, subotički književnik, urednik i publicista. Pisao je pesme, pripovetke, romanesknu prozu, kritike, romane, eseje, studije i rasprave. Od 1989. do 2021. objavio je više od dvadeset knjiga.

Miković je rođen 1947. u Subotici, gde je završio osnovnu i srednju školu. Jedan je od osnivača Radio Subotice (1968), gde je radio kao spiker, novinar, urednik, a potom i kao glavni i odgovorni urednik Programa na srpskohrvatskom jeziku. Zatim je postao član Novinsko-izdavačkog preduzeća „Subotičke novine”. Radio je i kao urednik književnog časopisa „Rukovet” (1983-1994) i „Nakladništa”. Bio je glavni i odgovorni urednik „Subotičkih novina”, a zatim i upravnik tog preduzeća.

Uređivao je književni časopis „Klasje naših ravni”, a potom je bio urednik izdavačke delatnosti Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ” iz Subotice.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.