blank

Za Sofijino bezbrižno detinjstvo (VIDEO)

YouTube video

Subotičani su ovih dana svu svoju bezrezervnu empatiju, finansijsku kao i svaku drugu vrstu podrške pokazali, kada je u pitanju pomoć. U poslednje tri nedelje organizovalo se mnogo koncerata, izložbi, sportskih takmičenja – svako je dao ono što je najbolje umeo – kako bi se Mirjani Krnajski omogćio odlazak u Rusiju, na lečenje. Mirjana boluje od multipla skleroze i 50 hiljada je cifra za odlazak na lečenje. Vedra i optimistična, nasmejana Mirjana želi da zagrli svoju devetnaestogodišnju ćerku Milicu. Da stoji bez podrške i da zagrli svakoga ko je razumeo njenu borbu, ali i pomogao.

I jednoj Sofiji iz našeg grada potrebna je pomoć. Sofija boluje od tuberozne skleroze. To je retko stanje koje uzrokuje pojavu dobroćudnih tumora u telu: očima, bubrezima, mozgu, srcu. Ne postoji lek, tretiraju se medicinski problemi koji prate ovu bolest.

blank
Foto: Subotičke.rs

Katarina, Sofijina mama je, po rečima onih koji je poznaju, superheroj. Sa Sofijom u naručju je skoro 24 časa. Čvrsto drži svoju ćerku koja ima česte epileptične napade, izazvane tuberoznom sklerozom. Benigni tumori joj pritiskaju mozak, a nada da prestanu napadi nalazi se u Americi, gde bi Sofija, ako se skupi novac, trebala da se operiše.

Za Sofijino bezbrižno detinjstvo, to je najvažnije, ali je još važnije da Katarina i njena porodica znaju da nisu sami u ovoj teškoj i zamornoj borbi. Sofija ima Mašu, sestru od šest godina koja je prva od svog džeparca stavila u kutiju za sestrin oporavak. Pratićemo Mašin primer.

15. maj je bio Dan borbe protiv tuberozne skleroze koji je podsetnik za podizanje svesti o ovoj bolesti, ali nam bolji podsetnik ni ne treba posle upoznavanja porodice Pranić, koja samo želi, kao i svi, da su joj deca živa i zdrava.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Svetski dan hepatitisa

Svetski dan hepatitisa se obeležava svake godine 28. jula u čast rođendana nobelovca Prof. Blumberga koji je otkrio virus hepatitisa B. Svake godine 1,3 miliona

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.