blank

Zavičajni dani počinju u petak

blank

Nakon višednevne proslave Dana grada, u petak će na Trgu slobode početi Zavičajni dani. Borivoje Vukajlović, predsednik Upravnog odbora Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, naveo je da je pripremljen bogat program, te da ova manifestacija okuplja sportiste, kulturne stvaraoce i umetnike iz različitih oblasti.

On je poručio da su Zavičajni dani dobra prilika da se mladi upoznaju sa tradicijom, a da se stariji prisete svih tih lepih trenutaka.

‒ Subotica ne samo da se može pohvaliti tolerancijom i otvorenošću, već i mnogim različitim ustanovama kulture, manifestacijama i festivalima. U realizaciji naših programa, kao i svih prethodnih godina, imamo nesebičnu podršku Grada Subotice, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Fonda za izbegla i raseljena lica – poručio je Vukajlović.

blank

Saradnik i programski direktor festivala Tode Nikoletić kazao je da je pripremljen program i za starije i za najmlađe.

‒ „Zavičajni dani” su mozaik kulture različitih žanrova i ukusa. Trudili smo se da zadovoljimo svačiji ukus, polazeći od najmlađih pa do ljubitelja klasične i etno muzike. Važno nam je da negujemo srpsku kulturu, jer se u globalizaciji koja je u ekspanziji gubi indentitet ‒ rekao je Nikoletić, dodajući da narod, gubeći identitet, gubi i kulturu.

Manifestacija će svečano biti otvorena u petak, s početkom u 20 časova, nastupom učenika Muzičke škole, Odseka za srpsko tradicionalno pevanje. Zatim će nastupiti interpretator dečje zabavne muzike Ena Gogić, književnik Nenad Grujičić i Muzički ansambl „Fenečki biseri”.

U subotu će program početi u 18 časova, nastupom kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa. Zatim sledi nastup narodnog guslara Ljubomira Pavlovića, Sanje Đorđević i Milomira Miljanjića.

U nedelju će osim kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa nastupiti Violeta Radić, te Kiki Lesendrić i „Piloti”.

blank

U ponedeljak će u Velikoj većnici Gradske kuće biti održana promocija knjige „Banija ‒ sabrana djela”, s početkom u 19 časova.  Na promociji će govoriti mr Milan Miljević, dr Milan Micić, dr Milan Gulić, dr Nebojša Stambolija i Milorad Ćorković.

U subotu 11. septembra će u Atrijumu hotela „Galerija” biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, a nedelju dana kasnije sportski dan u Hali sportova, s početkom u 10 časova.

Kako su naveli, u slučaju loših vremenskih uslova, svečano otvaranje festivala održaće se u Velikoj većnici, dok će ostala dva dana programa, u subotu i nedelju, biti realizovana na sceni „Jadran”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.