blank

ŽFK Spartak savladao ŽFK Spartak DOO u 1/8 finala kupa

U okviru 1/8 finala Kupa Srbije za žene juče su se, na Gradskom stadionu, sastale fudbalerke ŽFK Spartak DOO i ŽFK Spartaka. ŽFK Spartak se pokazao kao mnogo kvalitetniji tim i slavio je rezultatom 5:0 (2:0).

blank
Foto: Žfk Spartak

Strelci: Stupar Živana (22. i 24. minut), Frajtović Anđela (54. minut), Uvalin Nađa (71. minut) i Ćirić Anastasija (74. minut).

Spartak DOO: Mihajlović Dajana, Radonjić Anđela, Pataki Georgina, Jovanić Milica, Ninković Maša, Leškov Milica, Sever Jelena, Rajić Marija, Jošić Monja, Jović Gabrijela, Arsenin Olivera. Rezerve: Praštalo Nikoleta, Golubović Milana, Backović Lara, Petrović Vanja, Miljković Milica, Pandev Olivera.

ŽFK Spartak: Škandro Jefimija, Vučković Isidora, Slović Violeta, Frajtović Anđela, Hansen Kaele Danielle Mercado, Tsikhan Viktoryia, Filipović Tijana, Ilić Biljana, Pavlović Sara, Stupar Živana, Ćirić Anastasija. Rezerve: Kostić Milica, Baka Alina, Cvetković Elena, Gajić Aleksandra, Marković Anđela, Gaković Milica, Uvalin Nađa.

Mlada ekipa Petra Kurćubića se disciplinom i požrtvovanjem taktički dobro suprotstavila mnogo iskusnijim rivalkama, barem u meri koliko su im snaga i iskustvo dozvoljavali.

Spartak je tokom cele utakmice imao apsolutnu terenski dominaciju, ali nimalo lak pristup golu rivalske ekipe. Možda se zbog toga Biljana Ilić odlučila na šut sa distance. Bio je to dobar šut, ali je pogodila samo stativu.
U 23. minutu Sara Pavlović je duboko zašla u protivnički prostor, ubacila je loptu u peterac, pa Živani Stupar nije bilo teško da iz neposredne blizine loptu petom skrene u mrežu. Samo minutu kasnije, još uvek pod utiskom primljenog gola, fudbalerke DOO su primile i drugi gol. U sličnoj situaciji Živana Stupar je postigla i drugi pogodak, ovoga puta na asistenciju Anđele Frajtović.

U drugom poluvremenu, u 53. minutu, zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, dosuđen je kazneni udarac na štetu DOO. Anđela Frajtović je rutinski iskoristila poklon sa bele tačke i povisila rezultat na 0:3. Dobro su se držale fudbalerke DOO do 70. minuta kada se Anastasija Ćirić izborila za prostor, ubacila je loptu pred gol, a Nađa Uvalin je bila na pravom mestu da je zakuca pod prečku.

Četiri minuta kasnije Anastasija Ćirić je postavila konačan rezultat od 0:5.

Ostali rezultati Kupa:

Lavice Dubočica – ŽFK Sloga Zemun 1:5
ŽFK Prave Dame – ŽFK Vojvodina 0:9
ŽFK Rad – ŽFK Crvena Zvezda 0:8
ŽFK Kolubara – ŽFU Zvezda B 2018 4:1
Radnički 1923 – ŽFK Požarevac 18:1
ŽFK Zemun – ŽFK TSC 1:7
ŽGFU Borac- ŽFK Mašinac 0:2

Izvor: Žfk-Spartak.in.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.