blank

JAČI OD ZAKONA Kladionica „Balkan bet“ ipak otvorila svoj objekat pored škole

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić i gradska uprava ovim povodom nisu se oglašavali, dajući svojim ćutanjem zeleno svetlo za nezakonito otvaranje kladionice u neposrednoj blizini škole

Iako smo pre mesec i po dana upozorili da lanac kladionica „Bačkan bet“ u neposrednoj blizini Osnovne škole „Sonja Marinković“ u naselju Prozivka namerava da otvori svoj objekat, to se ove nedelje i dogodilo, premda je posredi očigledno kršenje zakona.

Odgovarajući na naše pitanje, oglasila se jedino kancelarija gradskog zaštitnika građana koja nam je odgovorila da je Članom 82, Stav 1 Zakona o igrama na sreću („Službeni glasnik RS“, br.18/20) propisana udaljenost kladionice od zgrade obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola) koja ne može biti manja od 200 metara.

Gradonačelnik Stevan Bakić i gradska uprava ovim povodom nisu se oglašavali, dajući svojim ćutanjem zeleno svetlo za otvaranje kladionice u neposrednoj blizini škole.

Uprkos kršenju zakona, ni javnost nije u značajnijoj meri reagovala, mireći se, očogledno, sa ovom činejnicom kao nekom vrstom neminovnosti.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.