blank

15. po redu Desire festival u novembru

„Hit me baby final time – Desire“ – međunarodni, regionalni, festival savremenog pozorišta održaće se od 17. do 23. novembra, kao i 26. novembra kada će se održati još jedna predstava slovenskog pozorišta.

blank
Foto: Subotičke.rs

Po rečima selektora i direktora festivala Andraša Urbana, nakon pročitanog programa koji će se održati na 15. Desire festivalu, gde ćemo moći da vidimo predstave iz pozorišta iz Čačka, Beograda, Sarajeva, Kranja, Ljubljane, možemo da očekujemo standardno dobar Desire program u izvođenju maestralnih reditelja i glumaca: „Hit mi baby final time – to je aluzija na poznati hit Britni Spirs.

“Neprirodno ga je tumačiti – „dokrajči me“ je bukvalan prevod. Ja se sećam priče o pozorištu „Deže Kostolanji“ kada se nije znalo šta da se radi sa njim. Ili ga dokrajčite ili ga pomozite. Tada je politika odlučila da pomogne pozorište, pa se možda podnaslov malo odnosi i na Desire. Ja ne mislim da je ovo poslednji Desire. Čak mislim da znači supretno. I dalje ćemo se boriti i nastaviti tu priču koju smo do sad radili. 15. put je ozbiljan broj godina. Ponosni smo što smo došli do te cifre“, rekao je Urban.

Na pitanje finansiranja festivala Andraš Urban je rekao da je Grad i dalje glavni pokrovitelj sa 4 ipo miliona dinara, Fond Betlen Gabor sa 16 miliona je takođe pokrovitelj festivala. Urban je napravio paralelu sa početka organizovanja festivala, kada je Grad izvdvojio 6 miliona, a evro vredeo 88.

Razvijanje nekog festivala zavisi isključivo od novca, teško je sve odraditi, zahvaljujući prvenstveno od ljudi koji se trude da održe ovaj, pravi subotički festival:

„Pitajte Subotičane, mi smo i dalje festival koji govori na tri jezika, na mađarskom, srpskom i engleskom. I prevodimo sve predstave. Sve je postalo mnogo skuplje, a mi redovno plaćamo Narodnom pozorištu za iznajmljivanje sale. To onda nije partnerstvo. Svet je postao takav. Svi žele da zarade, i traže novac za pokrivanje svojih troškova. Mi ćemo i dalje nastaviti da radimo Desire“, istakao je Andraš Urban.

Karte će biti u prodaji već od sutra, na biletarnici pozorišta „Deže Kostolanji“ kao i onlajn. Cena karata je 750 dinara, sa popustom za studente i penzionere, koji mogu da ostvare na blagajni.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.