blank

Upis na četvrte generacije Ženskih studija u Subotici do 20. oktobra

Udruženje „Ženske studije i istraživanja” u Subotici raspisuje konkurs za upis u četvrtu generaciju polaznica i polaznika na ovaj edukativni program i istraživanja.

blank
Program podrazumeva 32 časa nastave na kome se stiče teorijsko i metodološko znanje iz ženskih i rodnih studija, sa fokusom na doprinose žena kulturnom, umetničkom, naučnom, političkom i društvenom životu grada Subotice.

Ovogodišnji program podeljen je na tri tematske oblasti: “Žene u umetnosti”, “Ženski pokret” i “Žene u javnom prostoru”.

Predavanja će se odvijati subotom, počev od 21. oktobra do 16. decembra, uživo i/ili onlajn, a dobijanje sertifikata podrazumeva pisanje završnog rada uz pomoć mentorke.

Podružnica Ženskih studija u Subotici postoji od 2020. godine koju vodi dr Margareta Bašaragin, a koja je realizovala istraživački program o znamenitim ženama Subotice: “Znamenite Jevrejke Subotice”, “Antifašistkinje Subotice: skojevke, partizanke i afežeovke”, “Sonja Licht: životna priča”.

Ovo je donekle nastavak aktivnosti subotičkog Centra za ženske studije u u periodu od 1997. do 2003. godine.

Prijavljivanje do 20. oktobra 2023. na mejl: margareta.basaragin@gmail.com. Više informacija može da se dobije na telefon: 069/1162-803.

Prvo predavanje u sklopu programa održaće se u Savremenoj galeriji Subotica od 10 i 30 koji će moći da se prati i onlajn, a govoriće Dr Margareta Bašaragin na temu “Šta su ženske studije” i “Rodno osetljiv jezik u službenoj upotrebi – osnovni pristupi” kao i dr Mirjana Dokmanović “Doprinos ženskih studija razumevanju rodne dimenzije ekonomije”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.