blank

Ovoga vikenda “Festival sećanja” u Art bioskopu Lifka

“Festival sećanja”, kako su ga nazvali organizatori održaće se 20. i 21. oktobra u Art bioskopu “Aleksandar Lifka”. Ovaj treći po redu festival ima za cilj očuvanje srpske kulture i baštine i razvoj produkcije u 112 dugoj tradiciji srpskog filma.

blank
Foto: Subotičke.rs

Festival počinje u petak, od 17 časova kada će se položiti cveće kod biste Aleksandra Lifke, pionira kinematografije, a program će se nastaviti filmovima sa evropskog festivala za decu, u saradnji sa Medijskim edukativnim centrom iz Beograda. Gosti na festivalu biće i gosti iz Italije.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 19 časova. Na otvaranju će prisustvovati Aleksandar Erdeljanović, direktor Arhiva Kinoteke, Lordan Zafranović, reditelj i Aleksandar Toković.

Festival prati i izložba filmskih plakata “Tragovi jednog vremena-filmski plakati od 1980-1989”, predavanje na temu “Filmska istorijska čitanka kao i dokumentarni film Lordana Zafranovića – Krv i pepeo Jasenovca”.

Drugoga dana festivala, u subotu 21. oktobra, pod radnim naslovom “Naša budućnost” nastaviće se prikazivanje filmova sa evropskog festivala programa za decu. U 19 časova publici će se predstaviti mladi subotički glumci sa filmom “Pica sa ananasom” i film “9-5” autora Maše Šarović i Igora Lazića.

Ministarstvo kulture Republike Srbije pokrovitelj je 3. Festivala sećanja. Ulaz je besplatan.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.