blank

Carinske zaplene: Ko ne prijavi dragocenosti na granici – rizikuje da mu budu trajno oduzete

Carinici su 3. i 4. januara 2024. godine na graničnim prelazima Preševo i Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili zlato i dragocenosti, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 66.000 evra, saopštila je Uprava carina upozoravajući putnike da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom prilikom prelaska granice “kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzet”, piše N1.

blank
Foto: Subotičke.rs

Prvi slučaj je, kako se navodi, otkriven 3. januara na graničnom prelazu Preševo, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim je upravljao strani državljanin star 27 godina.

„Na pitanje da li imaju nešto da prijave vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag. Već na početku pregleda, na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađena su tri nova ručna časovnika ‘Rolex’, ‘DKNY’ i ‘Swarovski’, ali i veća količina originalno upakovanog ‘Swarovski’ nakita: kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša“, navode u Upravi carina.

Potom je, kako se dodaje, i u torbi koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita.

„Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i ‘Swarovski’ nakita procenjena je na više od 53.000 evra“, navodi Carina.

Narednog dana je na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno sedam zlatnih pločica (investicionog zlata), čija je vrednost procenjena na preko 13.000 evra.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.