blank

Vojvođanski košarkaški derbi pripao “golubovima” (VIDEO)

YouTube video

Košarkaši Spartak Office Shoes-a ugostili su Novosadsku Vojvodinu u derbiju 16. kola Admiral bet košarkaške lige. U meču punom naboja i čudnih sudijskih odluka Subotičani su izvojevali pobedu rezultatom 83:72 (28:19, 19:12, 16:21, 20:20) i tako se revanširali “lalama” za poraz u prvom kolu.

Spartak Office shoes: Cvetković 10, Cerovina 14, Milijašević, Stepanović 6, Kutlešić, Milisavljević 12, Radosavljević 6, Medarević, Bojić 11, Gordić, Barna 20, Sokolović 4.

Vojvodina: Banjac 13, Kalanhan 12, Nedeljkov, Ljubičić 14, Rakičević, Zagrađanin, Bumbić, Savić 7, Ivošev, Nikolić 13, Džonson 9, Vučetić 4.

Vojvođanski derbi privukao je veliki broj gledalaca pa su tribine u Hali sportova bile popunjene do poslednjeg mesta. Rekordnoj poseti u ovoj sezoni prethodili su dobri rezultati i ambicije košarkaškog kluba Spartak Office Shoes.

Prvu četvrtinu obeležio je veliki broj poena na obe strane. Igralo se otvoreno a šuteri su bili raspoloženi. Spartak je u finišu četvrtine napravio razliku od plus devet. U drugoj četvrtini zaigralo se trvđe i sa dosta faulova a raspoloženi šuteri Spartaka pobrinuli su se da naprave rezliku pa je na poluvremenu bilo 47:31.

Na startu trećeg perioda sudije su u jednom momentu pogubile konce a danak nervozi platio je trener domaćih Vladimir Jovanović koji je isključen. Taj momenat raspalio je domaću publiku koja još više bodrila svoje momke ali je Vojvodina uspela da se približi na samo tri poena zaostatka.

Nakon tajmauta stigao je odgovor Spartaka koji je zaigrao angažovanije, i do kraja meča izgledao uverljivije od protivnika pa je na kraju zasluženo slavio.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Barna koji je ubacio 20 poena, a pratili su ga Cerovina sa 14 i Milisavljević sa 12. Kod gostiju najbolji je bio plejmejker Ljubičić koji je upisao 14 poena.

Nakon meča trener gostiju Miloš Isakov Kovačević je čestitao Spartaku na zasluženoj pobedi i dodao da je njegova ekipa imala kadrovskih problema pred meč te nije imala snage i koncentracije da se suprotstavi kvalitetnom Spartaku.

Pomoćni trener Spartak Office Shoes-a, Slobodan Ljubotina je čestitao svojim igračima na pobedi i zalaganju ali je vidno bio revoltiran suđenjem i tretmanom njegove ekipe u derbiju.

U narednom 7. kolu Košarkaške lige Srbije Spartak u subotu 13. januara od 19 časova dočekuje ekipu Sloge iz Kraljeva.

Tabela:

blank
Foto: Srbijasport

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.