blank

Danas počinje prijava za program „Moja prva plata“

Prijavljivanje kandidata za program „Moja prva plata“ počinje danas i trajaće do 6. decembra. Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u programu moraju da objave konkretne radne pozicije (sa opisom poslova na srpskom jeziku) na kojima će se mladi osposobljavati za samostalan rad po utvrđenom programu koji odobrava Nacionalna služba za zapošljavanje, uz mentora koji vrši bi trebalo da nadzire i pruža podršku.

blank
Foto: Subotičke.rs

Program se realizuje u trajanju od devet meseci bez zasnivanja radnog odnosa.

Pravo na prijavu za program imaju nezaposleni sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva stečenog na poslovima u okviru nivoa obrazovanja na kojima će se osposobljavati.

Izuzetno, u Program se mogu uključiti i lica koja imaju radno iskustvo kraće od šest meseci, stečeno na poslovima u okviru nivoa obrazovanja na kojima će se osposobljavati.

U toku trajanja programa, kandidatima koji su izabrani za poslove, će biti isplaćena naknada u ukupnom mesečnom iznosu od 28.000 dinara za one koji imaju srednje obrazovanje i 34.000 dinara oni koji imaju visoko obrazovanje.

Pravo na konkurs ima osoba koja se nalazi na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, ima najmanje srednje obrazovanje i navršenih do 30 godina na dan prijave za učešće u programu, nema radnog iskustva stečenog na poslovima u okviru nivoa obrazovanja na kojima će se osposobljavati, odnosno ima stečeno radno iskustvo kreće od šest meseci na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkuriše.

Pravo na učešće u konkursu imaju i oni kandidati koji nisu ranije bili korisnici progrma „Moja prva plata“.

Zaključivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje,
poslodavca i izabranog kandidata, izvršiće se najkasnije 29. decembra 2023. godine.

Početak osposobljavanja nezaposlenog lica, odnosno početak rada kandidata koji je izabran mora biti u periodu od 1.januara 2024. do 15. januara 2024. godine.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.