blank

Do sada eutanazirano oko 47.000 svinja

U gazdinstvima na području Srbije u kojima je identifikovana afrička kuga svinja, izvršena je eutanazija 46.938 svinja sa neškodljivim uklanjanjem, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

blank
Foto: Kenneth Schipper on Unsplash

Na sednici Operativnog štaba za sprečavanje, suzbijanje i iskorenjivanje zarazne bolesti afričke kuge svinja (AKS) su izneti najnoviji podaci prema kojima je do sada na ukupno 2.255 gazdinstava na teritoriji 47 opština u 15 upravnih okruga potvrđeno 4.238 slučajeva AKS kod domaćih svinja, od čega je 6.086 uginulih svinja.

Kako je navedeno, u svrhu klanja za sopstvene potrebe do sada je na 2.415 gazdinstva zaklano 6.001 svinja, a broj gazdinstava sa kojih su svinje upućene na klanje u klanicu je 222 gde je zaklano 30.608 svinja.

Na sednici je zaključeno da će u narednom periodu prioritet biti sprečavanje pojave novih slučajeva AKS na velikim farmama.

Takođe će, kako je najavljeno, biti nastavljena pojačana kontrola prometa, a svim javnim manifestacijama koje bi po analizi rizika mogle eventualno doprineti pogoršanju situacije biće propisane mere koje će morati da se poštuju.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Do sada eutanazirano oko 47.000 svinja”

  1. Ubijaju po Srbiji ali tone i tone uvoze iz EU i dr zemalja.
    Zna se cilj svega samo narod je jedna velika ovca za šišanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.