blank

MUP: Od početka akcije „Škola“ otkriveno blizu 4.500 saobraćajnih prekršaja

Od početka akcije “Škola”, koju sprovodi saobraćajna policija u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, otkriveno je gotovo 4.500 saobraćajnih prekršaja.

blank
Foto: Subotičke.rs

Zbog prekoračenja brzine u zoni škole sankcionisan je 1.921 vozač, zbog nepropisnog parkiranja sankcionisan je 361 vozač, dok je 278 vozača sankcionisano zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje u zoni škole, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije na društvenim mrežama.

Pored toga, 61 vozač isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a šest vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u zoni škole.

Saobraćajna policija nastaviće sa pojačanim prisustvom i merama kontrole i u narednom periodu, a ujedno apelujemo na vozače da obrate posebnu pažnju u zonama škola i da poštovanjem propisa daju direktan doprinos unapređenju dece u saobraćaju, navodi MUP.

Izvor: MUP, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.