blank

Građani zajme novac za račune i hranu

Da sačekam narednu penziju, za osnovne potrebe, račune, za prehranu, za hranu i kuću, za plaćanje računa, za dugove toplani, EPS-u, za osnovne namirnice, za kućne potrepštine, za kiriju, za izdržavanje studenta, razlozi su zbog kojih su se građani zaduživali u prethodnih godinu dana.

blank
Foto: Piksabej

Nova ekonomija je sprovela anketu u kojoj je pitala građane da li su u poslednjih godinu dana zajmili novac kako bi pokrili svakodnevne troškove, a jedno od pitanje je bilo i za koje namene su se zaduživali.

Hrana, osnovne potrepštine, te plaćanje računa, dominiraju među odgovorima onih građana koji su pisali namene uzetih pozajmica.

„Za preživljavanje… Velika inflacija, veliki troškovi života, nenormalno je preživeti sa ovako malim platama i malim penzijama… U prodavnicama svaki dan nove cene je nemoguća misija“, jedan je od odgovora.

Građani su se zaduživali i za belu tehniku, kućne aparate, za alat, popravku ili registraciju automobila, letovanje, radove na kući.

Nova ekonomija je sprovela anketu u kojoj je pitala građane da li su u poslednjih godinu dana zajmili novac kako bi pokrili svakodnevne troškove, od koga su zajmili i za šta. Anketu je popunilo oko 650 ljudi.

Pozajmice za svakodnevne troškove (šoping, račune, putovanja) u prethodnih godinu dana uzimalo je 66,6 odsto građana koji su učestvovali u anketi Nove ekonomije. Njih 30,5 odsto je reklo da nije zajmilo novac u poslednjih godinu dana, dok je ostatak naveo da nije zajmio u prethodnih godinu dana, ali da planira.

Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.