blank

Ilegalne trke na Mišeluku: Sporost i nezainteresovanost gradske uprave na jednom primeru

Grad Novi Sad ni posle šest meseci nije odgovorio na zahtev saobraćajne policije da se postave barijere zbog nelegalnih trka na petlji Mišeluk, saznaje 021.rs.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ova informacija je postala javno dostupna jer je Bojan Vulin, odbornik Pokreta socijalista iz vladajuće koalicije, 30. juna postavio pitanje o tome šta će biti urađeno sa regulisanjem dela Mišeluka.

Sada mu je i stigao odgovor od Gradske uprave.

“Počelo je leto i počela je opet sezona nelegalnih trka na Mišeluku, u Petrovaradinu uveče su ‘Paklene ulice’, iz daleka se dolazi na Mišeluk, iz daleka da bi se tamo trkali nelegalno. Videli smo (pre desetak dana) šta se desilo u Zagrebu na jednom takvom nelegalnom trkališta, kada je neka ‘budaletina’ slična onim ‘budaletinama’ na Mišeluku uletelo svojim skupim i brzim kolima među stotine one dece. Mi ne možemo sprečiti njih da budu ‘budale’, ali možemo da sprečimo da koriste gradsku površin u svoje svrhe”, upitao je Vulin za skupštinskom govornicom.

Do danas, na ovaj zahtev nije odgovoreno.

Uprava ne navodi razlog zbog kojeg šest meseci nije stigao odgovor UGZI-ja na zahtev policije za postavljanje prepreka na Mišeluku, već samo objašnjava dalju proceduru.

Kako su objasnili, ukoliko je zahtev saobraćajne policije opravdan, UGZI će sačiniti projekat i dostaviti ga Upravi za saobraćaj kako bi donela rešenje o postavljanju prepreka.

U nastavku odgovora citira se niz zakonskih odredbi po kojima nadležni mogu da reaguju u slučaju kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja ili Zakona o javnom okupljanja.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: 021.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.