blank

Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenulo kampanju „Sarađuj, ne zagađuj“

Ministarstvo zaštite životne sredine u partnerstvu sa Delegacijom EU i UNDP pokrenulo je kampanju „Sarađuj, ne zagađuj“ kojom poziva građane i poslovnu zajednicu na akciju radi stvarnja zdravijeg okruženja, sa ciljem podizanja svesti o značaju zelene transformacije i očuvanja životne sredine.

blank
Foto: Dovile Ramoskaite on Unsplash

Kampanja se fokusira na važnost usvajanja jednostavnih navika kao što su štednja vode dok peremo zube, bacanje otpada u kante, upotreba platnenih cegera umesto plastičnih kesa, vožnja gradskim prevozom, biciklom ili šetnja umesto vožnje automobila, kao i gašenje nepotrebnog svetla u domovima i poslovnim prostorijama.

Iako su ovo male promene, kada ih svi zajedno napravimo, doprinos očuvanju prirodnih resursa i životne sredine biće ogroman.

Nacionalna kampanja „Sarađuj, ne zagađuj“ sprovodi se u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, koji uz tehničku i finansijsku podršku EU i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Petrovdan

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan – praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Pavle i Petar su bili prvi propovednici hrišćanstva

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.