blank

PIO FOND: Uskoro konkurs za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama

I ove godine penzioneri će uz subvenciju PIO fonda moći besplatno u banju i to 10 dana. Izdvojeno je blizu 600 miliona dinara za besplatnu rehabilitaciju, a konkurs će biti uskoro raspisan.

blank
Foto: Piksabej

Pravo na besplatan odmor imaju penzioneri čija penzija ne prelazi prosečan iznos od oko 37.000 dinara. Uslov je i da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili ovo pravo u prethodne tri godine.

PIO fond je na sednici održanoj krajem januara doneo odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca. Finansijskim planom za 2023. godinu, u ovo ime ime planirana su sredstva u iznosu od 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, objavljeno je na sajtu PIO fonda.

Za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima izdvajaju se sredstva u visini od 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera, što ove godine iznosi 593,7 miliona dinara.

Preostalih 15 procenata od ukupnog iznosa, odnosno 104,76 miliona dinara, izdvaja se za ostala dva vida društvenog standarda, odnosno za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija, čiji je cilj podsticanje integracije starijih lica u društvo, i solidarne pomoći korisnicima penzija u paketima sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, kao i druge vrste pomoći, u cilju unapređenja standarda korisnika penzija.

Fond PIO navodi i da će uskoro raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju u 2023. godini.

Izvor: Moj Novi Sad

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “PIO FOND: Uskoro konkurs za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.