blank

Produženo važenje uredbe: Cena brašna ograničena do kraja avgusta

Cene brašna tip T-500 i T-400 biće ograničene do kraja avgusta 2024. godine, stoji u danas usvojenim izmenama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica. Vlada Srbije je ovim izmenama praktično produžila rok postojeće uredbe koja se primenjuje do 31. maja, piše N1.

blank
Foto: Pixabay

Maksimalna cena brašna tip T-500 i dalje ne sme da prelazi 49,99 dinara po kilogramu, dok najviša cena brašna tip T-400 može da bude najviše 54,99 dinara po kilogramu, predviđeno je i postojećom i novom uredbom.

Propisom je previđeno da su trgovci na malo koji prodaju prehrambene proizvode obavezni da u strukturi dnevne ponude svih vrsta brašna tip T-500 imaju najmanje jednu robnu marku brašna tip T-500 u pakovanjima do jednog kilograma, uključujući jedan kilogram, čija cena ne sme da prelazi maksimalnu vrednost od 49,99 dinara.

Isto važi i za brašna tip T-400.

„Trgovci na malo koji prodaju prehrambene proizvode obavezni da u strukturi dnevne ponude svih vrsta brašna tip T-400 glatko imaju najmanje jednu robnu marku brašna tip T-400 glatko, u pakovanjima do jednog kilograma, uključujući jedan kilogram, čija maksimalna maloprodajna cena ne sme prelaziti 54,99 dinara po kilogramu“, navodi se u uredbi.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.