blank

Web detektivi – siguran digitalni svet za sve! (VIDEO)

YouTube video

Traže se Web detektivi! Traži se 50 sjajnih dečaka i devojčica iz osnovnih škola širom Srbije koji će paziti na svoje drugare! Traži se jedna ekipa koja će biti zadužena da detektuje štetni internet materijal, prijavi ga i na taj način zaštiti svog prijatelja. Širi se mreža oštroumnih, oštrookih koji će biti ozbiljan tim!

Ekipa Centra za nestalu i zlostavljanu decu od decembra prošle godine marljivo radi na edukovanju roditelja i dece i bez ustezanja postavlja nezgodna pitanja i deci i roditeljima: Da li znate šta deca gledaju ili rade na internetu? Koje nevidljive zamke su im postavljene na svetskoj mreži? I gde mogu da se sapletu…

blank
Foto: Subotičke.rs

Ova važna priča zahteva i koordinaciono telo u kome se nalaze osobe koje ova tema posebno dotiče, a onima koji su najvažniji – deci, želi da pruži najvišu moguću zaštitu. Jedan od članova ovog tela je i Ilija Đukanović, član Gradskog veća.

Nastavnici osnovnih škola trude se da sa svojim timovima pruže podršku na način na koji to deca zaslužuju. U visokoj su pripravnosti kad je nasilje u pitanju i čine sve da ga preduprede. Jer nije nasilje samo ono koje se vidi. Nasilje je i kad je digitalno, nevidiljivo.

blank
Foto: Subotičke.rs

Dve maturantkinje ove škole prisustvovale su radionicama Slobodana Negića.

Ova inicijativa se sprovodi od decembra 2023. i biće u fokusu do kraja godine. Pored Centra za nestalu i zlostavljanu decu stalo je i Ministarstvo informacionih tehnologija i telekomunikacija Republike Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.