blank

Srbija izdvaja 200.000 evra za pomoć Mongoliji i Bileći

Vlada Srbije uputiće Mongoliji 17,7 miliona dinara (nešto više od 150.000 evra) iz tekuće budžetske rezerve, na ime humanitarne pomoći za sanaciju posledica elementarne nepogode. Osim Mnongoliji, Srbija će finansijsku pomoć uputiti i opštini Bileća u Republici Srpskoj, u iznosu od 59 miliona dinara (oko 502.000 evra), vidi se iz dva odvojena rešnja objavljena u Službenom glasniku.

blank
Foto: Andre Taissin on Unsplash

Kako je ranije saopštila Vlada, pomoć Mongoliji se upućuje usled teških snežnih padavina i ekstremno niskih temperatura koje su zahvatile tu zemlju.

„Brojne porodice koje se bave stočarstvom u Mongoliji, gde je ova grana poljoprivrede jedan od ključnih sektora ekonomije, našle su se u teškoj materijalnoj i egzistencijalnoj situaciji usled obilnih padavina i niskih temperatura koje su dovele do zamrzavanja tla i otežavanja ili čak onemogućavanja ishrane stoke, zbog čega je, prema procenama Crvenog krsta Mongolije, katastrofom pogođeno oko 50 odsto ukupnog stanovništva“, saopštila je nedavno Vlada.

Novac koji će biti upućen opštini Bileća, prvobitno je bio namenjen Ministarstvu finansija za eksproprijaciju zemljišta u cilju izgradnje kapitalnih projekata.

Međutim, novac namenjen Ministarstvu se sada prebacuje u tekuću budžetsku rezervu, a potom raspoređuje Generlanom sekretarijatu Vlade Srbije radi obezbeđivanja finansijske pomoći ovoj opštini u Republici Srpskoj.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.