Subkultura

Novosadska IT kompanija u kojoj je čovek glavni prioritet traži nove kolege

U moru IT kompanija koje u svojim oglasima za posao nude „dinamično radno okruženje“ što obično podrazumeva stresni multi i/ili nanomenadžment, rokove „za juče“ i rad od jutra do sutra, nađe se povremeno i neka koja je upravo suprotno od toga

Među takvim biserima, najpoželjnijim firmama za zaposlenje, jedna je baš u Novom Sadu. Kompanija čija je glavna briga, pored rezultata rada, zaposleni i njegova dobrobit je “Ximedes”, novosadska kćerka-firma holandske kompanije, koja se bavi razvojem softvera za korporativne klijente, ali takođe razvijaju i sopstvene proizvode koje dizajniraju i prodaju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!
Njihovi najveći klijenti su iz sektora finansija i javnog saobraćaja, odnosno banke i transportne organizacije, a kompanija zajedno sa njima rešava poslovne probleme koristeći najnovija tehnička rešenja. Među njihovim klijentima su „Daimler“, „Rabobanka“, „ING bank“, „Miele“, „European Patent Office“…

U “Ximedesu” su okupili IT profesionalce i pružili im odlične uslove rada, a samim tim i mogućnost da klijentima ponude najbolja moguća rešenja i inovacije. Uzajamno poverenje, poštovanje i razumevanje između kompanije i klijenata je temelj na kojem grade svoju reputaciju i nižu uspehe.

“Ximedes” ukupno ima oko 100, dok novosadski deo tima kompanije broji oko 20 zaposlenih, od kojih su većina senior developeri.

Osnovna kultura kompanije – privatni život i porodica zaposlenih su na prvom mestu. Nema multi-level menadžementa. Zaposleni u kompaniji sami ističu da imaju potpunu autonomiju u radu – svako je menadžer svog posla, a timski rad na projektima je ključan za uspehe koje beleže u poslu. Naravno, da bi se postigla takva ravnoteža, poverenje i stabilnost, neophodno je zapošljavanje odgovornog inženjera sa visokim standardima u kojeg firma ima poverenje, što je i glavni razlog zašto proces izbora novih kolega prolazi kroz dve etape i zašto se uglavnom zapošljavaju iskusniji programeri.

To takođe znači da nema potrebe za monitoringom od strane tim, projekt ili nekog drugog menadžera, kao što je to slučaj u mnogim drugim kompanijama. Jednostavno je – svi zaposleni su svesni rokova i ciljeva, i kao tim funkcionišu odlično.

 

Sve to zahteva veliko poverenje u pojedinca, pa je i selekcija novih kolega pomalo neubičajena – važno im je da potencijalnog novog kolegu upoznaju lično i uvere se da će se uklopiti u tim.

Ti neformalni timski sastanci trenutno se zbog situacije sa pandemijom odvijaju online, ali to nije striktno pravilo. Najmanje se priča o samom poslu, a najviše se radi na upoznavanju i međusobnoj proceni kako će se uklopiti kao tim.

Tek nakon toga, potencijalni kolega se poziva na “tehnički” razgovor za posao.

Ovakav način selekcije je apsolutno razumljiv, imajući u vidu da se u “Ximedesu” potpuno oslanjaju na autonomiju u radu i ličnu odgovornost.

Zato su i benefiti koje zaposleni imaju veliki, a tu se ne misli samo na platu:

Radno vreme traje 7 sati, a ugovorom je moguće definisati i manji broj radnih dana i sati u nedelji. Shodno radnim satima se obračunava i plata.

U „Ximedesu“ u Novom Sadu imaju fleksibilno radno vreme, kao i mogućnost rada od kuće, a sve sa ciljem da zaposleni imaju što više slobodnog vremena.

 

 

Za edukaciju izdvajaju prilično veliki budžet za svakog zaposlenog godišnje, bez obaveze korišćenja edukativnih treninga i seminara. Postoji i opcija preseljenja u Holandiju, uz podršku kompanije.

U kompaniji “Ximedes” iznad svega je važna zdrava ravnoteža između poslovnog i privatnog života. Kako ističu, aktivno pokušavaju da spreče prekovremeni rad, a njihovi zaposleni su zastupljeni u sindikatu izabranom od strane zaposlenih, koji se sastaje sa upravom Ximedesa mesečno, kako bi razgovarali o bilo kom pitanju koje utiče na zaposlene.

Na bolovanje se odlazi bez papirologije, dovoljno je da se onaj ko se ne oseća dobro javi kolegama u kancelariji.

Sve je okrenuto ka porodici. Na zajedničku večeru, uglavnom pred novu godinu, pozvane su porodice ili partneri zaposlenih. Razumevanje za porodične obaveze je u ovoj kompaniji na veoma visokom nivou. S obzirom da je sedište u centru grada, kompanija je zaposlenim obezbedila zlatne parking kartice kako ne bi imali problem sa parkiranjem.

U nastojanju da proverimo koliko zaposleni zaista vrednuju „Ximedes“ kao poslodavca posetili smo i sajt na kome se mogu naći anonimni komentari zaposlenih u svakoj kompaniji, a ovo su komentari koje smo pronašli o „Ximedesu“ i radu u ovoj kompaniji:

„Odnos prema zaposlenima i odnos sa kolegama je zaista odlican, i mislim da je to veoma bitno za dobar kolektiv i prijatnu atmosferu na poslu. Uslovi rada, plata, broj slobodnih dana i fleksibilnost, za svaku pohvalu. „Ximedes“ nudi podrsku zaposlenima, kako poslovne tako i privatne prirode, ukoliko je to potrebno. Mogućnost rada na različitim projektima, nove tehnologije, napredovanje u poslu i znanju. Takodje, u Ximedes-u imamo mogucnost poseta raznim IT konferencijama, u zemlji i inostranstvu.“

 

„Uslovi rada, odnos prema zaposlenima, plata, gomila slobodnih dana, nema prekovremenog rada…“

“Ximedes” je jedina IT kompanija koja posluje u Novom Sadu a koja je članica „Global Compact“ misije Ujedinjenih nacija. „UN Global Compact“ je volonterska inicijativa koja okuplja kompanije širom sveta, a koje usvajaju i primenjuju održivo i socijalno-odgovorno poslovanje.

U novosadskom „Ximedes“ timu uvek ima mesta za iskusne Java developere.

Ukoliko želite da i vi budete deo tima i radite sa zadovoljstvom u ovoj odličnoj, uspešnoj ekipi i zaista zdravom okruženju, možete kontaktirati HR službu [email protected] i [email protected]

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on vk
Share on telegram
Share on whatsapp

Povezane vesti

Prijavite se na našu mejling listu

Besplatno jednom nedeljno stizaće

Vam najvažnije vesti na mejl.

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.