Hoće li tužilaštvo očistiti medijske Odžake?

Neposrednim uvidom u video materijal, kojim je pravdan projekat “Opština Odžaci – vaš dom”, lako je utvrditi da se u njemu ne pojavljuje scenografija, zajedno sa „scenskim i igrajućim rekvizitma“ iz opštinske kase plaćena 900.000 dinara

Kao redakcija koja pokušava da sledi i štiti javni interes, prinuđeni smo da postavimo niz dodatnih pitanja u vezi sa finansiranjem ovog projekta, za koja imamo razloga da verujemo da su u nadležnosti tužilaštva

Branko M. Žujović

Pre dve godine, meštani Odžaka platili su iz sopstvene opštinske kase 900.000 dinara za scenografiju, uključujući tu najam “scenskih i igrajućih rekvizita”, ali u video materijalima, kojima je opštinskoj upravi u tom mestu pravdan projekat “Opština Odžaci – vaš dom”, nema takve scenografije, niti takvih rekvizita.

U to sam se uverio u utorak, u opštinskoj upravi u Odžacima, koja mi je, nakon višemesečnog natezanja, ipak dozvolila uvid u pomenute video materijale.

Posredi je niz od 40 najjednostavnijih, kratkih informativnih video priloga, snimanih uglavnom na trerenu, dakle izvan studija.

Ovi prilozi sadrže izjave opštinskih funkcionera i službenika, te prate aktivnosti opštinske uprave i njenih organa, ustanova, javnih preduzeća, Vojvođanske lige u fudbalu, sportskih klubova, kao i različite javne manifestacije.

To je pre prost skup kratkih informativnih priloga koji obrađuju najrazličitije opštinske teme, u rasponu od rada lokalne samouprave do Vojvođanske lige u fudbalu, nego jasno profilisan projekat, što je koncept salate koji se poslednjih godina sve češće sreće u medijskim projektima i po meni predstavlja veliki problem sam za sebe.

Prosečna cena jednog takvog kratkog medijskog priloga iznosila je fantastičnih 185.000 dinara, od čega su građani, iz vlastite opštinske kase, plaćali 92.500 dinara.

Od ukupno 12 kompakt-diskova sa pomenutim video materijalima 3 nisu bila ispravna i imala su vidna oštećenja, a u 3 video priloga (36, 37 i 39) nije bilo tona. Domaćini su tvrdili da ih je pregledala žena koja ima završena četiri razreda srednje škole, ma šta to trebalo da znači.

Budući da je firma “Daisy Production” Radoslavke Pavlović iz Odžaka u ovom svom projektu učestvovala sa 50 odsto sopstvenih sredstava, kompletna cena scenografije, za kojom sam tragao, sa sve najmom “scenskih i igrajućih rekvizita”, prema slovu ovog projekta, trebalo bi da je ukupno koštala čak 1.800.000 dinara. Iz dokumentacije samog projekta ne vidi se, međutim, da li je tih dodatnih 900.000 dinara, iz džepa produkcije “Daisy production”, zaista plaćeno, što bi svakako trebalo da bude provereno.

Ali, vratimo se famoznoj scenografiji i pripadajućim “scenskim i igrajućim rekvizitima”.

Za deo troškova idejnog rešenja pomenute scenografije, iz opštinske kase Odžaka firmi “V Production” Vladana Stefanovića iz Subotice plaćeno je 230.000 dinara.

TEKSTOVI IZ NAŠEG SERIJALA „MILIONERI IZ KONKURSNOG BLATA“ DOSTUPNI SU OVDE.

Deo izrade te iste, na video snimcima, da ponovim, nepostojeće scenografije, plaćen je 350.000 dinara.

U ovaj javni trošak, od 350.000 dinara, uključena je kupovina blokova broj 5, vodenih bojica, lepka u stiku, četkica za vodene bojice, lenjira, draperija, kvaka, brava, kesa za smeće, stiropora, četke za lak, bordo boje „Aqua Paint“, valjka za krečenje, dasaka, rezane građe, krovnih letvica i još koječega.

Najveći izdatak, u okviru pomenutih 350.000, iznosio je 138.000 dinara i plaćen je, na ime same izrade scenografije, Informativno-propagandnom centru “Kula”.

Uprkos obećanju da će mi se javiti direktor ovog centra, kako bi mi pojasnio detalje izrade scenografije, to se do objave ovog teksta nije dogodilo.

Sam najam “scenskih i igrajućih rekvizita” Medija centru “Odžaci”, odnosno Televiziji “Kanal 25”, plaćen je 320.000 dinara. Takve rekvizite u video materijalima nisam uočio.

Nakon uvida u pomenute video materijale i konstatacije da se u njima nigde ne pojavljuje scenografija sa rekvizitima, prinuđen sam da javno postavim još neka pitanja.

Jedno od njih je grafička obrada pomenutih video materijala.

Razvojni centar “ComNet” naplatio je deo ove usluge 100.000, a paralelno sa njim deo iste usluge, u okviru istog projekta, naplatili su Udruženje “Putevi prirode”, povezano sa Vladanom Stefanovićem o čemu smo već pisali (284.000) i Stefanovićeva firma “V Production” (96.000 dinara).

O DOSADAŠNJIM VEZAMA PRODUKCIJE „DAISY PRODUCTION“ I UDRUŽENJA „PUTEVI PRIRODE“ ČITAJTE OVDE.

Ispada da je deo troškova usluga grafičke obrade u nizu najjednostavnijih medijskih priloga, sa tek ponekim grafičkim elementom (isti statični logo u uglu ekrana u svakom prilogu, istovetna špica), bez posebnih i specijalnih obrada, plaćena ukupno 480.000 dinara.

Zatim, tu je deo troškova dizajna grafičke obrade. Centar za informisanje “Novi Kneževac”, firma Radoice Milosavljevića u kojoj je Vladan Stefanović bio urednik TV Cink ovu uslugu naplatila je 248.000, pa 72.000. Ukupno 320.000 dinara.

Potom, imamo deo troškova grafičke pripreme potpisa i tema. Udruženje “Ariadne”, koje mnogi u medijskoj zajednici povezuju sa Vladanom Stefanovićem, deo ove usluge naplatilo je 108.000, pa 72.000. Ukupno 180.000 dinara. U grafičkoj pripremi je učestvovao i Medija centar Odžaci – Televizija “Kanal 25”, što je koštalo dodatnih 60.000 dinara. Suma sumarum: 240.000 dinara.

Tu su i troškovi tonskog snimanja koje je naplatila Stefanovićeva Radio Subotica (72.000+368.000), ukupno 440.000 dinara.

Na kraju, imamo deo troškova pripreme i simanja “off”-ova: Udruženje “Plej”, tesno povezano sa Vladanom Stefanovićem i njegovim bratom Veselinom Stefanovićem (168.000), Radio Subotica Vladana Stefanovića (72.000). Sve zajedno: 240.000 dinara.

Sudeći prema mišljenju kolega koji se bave video produkcijom (grafikom, “off”-ovima, potpisima…), u Odžacima, u pomenutom projektu, posredi imamo klasično preduvavanje projektnih cena o trošku građana.

Niko razuman nema ništa protiv, siguran sam u to, da jedina televizija u Odžacima dobije 3.700.000 dinara na lokalnom medijskom konkursu koji je ukupno bio vredan nešto više od 12 miliona dinara.

Čak bi bilo razumljivo i da takva televizija, ukoliko je – zamislimo takvu situaciju – bila u blokadi ili nekoj drugoj finansijskoj nedaći pa zbog toga nije mogla da učestvuje na konkursu, do novca dođe posredstvom neke “sestrinske” firme. Nije to najgora stvar u Srbiji i sa kolegijalne strane teško da bi bila osporena.

Problem je, prema mom mišljenju, kada od pomenutih 3.700.000 dinara, koliko je Opština Odžaci izdvojila za projekat “Opština Odžaci – vaš dom”, više od milion i po dinara ili bezmalo polovina ode firmama Vladana Stefanovića i sa njim povezanim preduzećima i organizacijama.

Koji je tu interes meštana Odžaka, Opštine Odžaci i kreatora tamošnje lokalne politike, osim što svi zajedno ispadaju budale, umesto da isperu vlastitu, a toliko očiglednu Augijevu štalu?

Zar nije bilo svrsishodnije da je tih preko milion i po dinara (1.890.000 prema mojoj računici) ostalo u Odžacima, tamošnjim medijskim radnicima, kojih skoro da nema i koji jedva sastavljaju kraj sa krajem?

Na koncu, kakav je interes, a kakav doprinos, produkcije „Daisy Production“ u svemu ovome, osim ukoliko posredi nije puka transmisija novca?

Bojim se da bi odgovor na pitanja u vezi sa projektom „Opština Odžaci – vaš dom“ trebalo da nam pruži profesionalna i zaista samostalna komisija, sačinjena od priznatih medijskih stručnjaka, čije bi konstatacije, potom, sudeći prema onome što sam video, tužilaštvo ozbiljno trebalo da razmotri.

Na kraju, pomenuću moje ljubazne domaćine koji su na početku bili vidno nervozni i sumnjičavo me gledali. Na kraju su bili veoma ljubazni, čak srdačni.

Uprkos tome što su se, videvši šta zaista želim i radim, na kraju ipak otkravili i bili srdačni, porazila me je njihova birokratska nespremnost da se bave suštinom i da, kao javni službenici ili funkcioneri, dosledno štite javni interes. Oni su preuzeli svoje funkcije, ali ne i suštinsku odgovornost koju bi nosilac funkcije trebalo da nosi.

Još više, porazila me je teskoba njihove birokratske pozicije malograđanskog nezameranja, cinculiranja i svesne nezainteresovanosti, flambirana kiselim formalno-pravnim pokrivalicama, čak i onda kada ove nemaju nikakvog, ama baš nikakvog smisla i kada je očigledno da štete javnom interesu.

Za ono što sam, uz pomoć kolege, uspeo da ustanovim za svega nekoliko sati, oni su tvrdili da nemaju ljude, ni resurse i da je važno jedino da je sve „pokriveno papirima“.

Radoslavka Pavlović nije odgovorila ni na moj poslednji telefonski poziv, a Vladan Stefanović već dugo ne odgovara ni na jednu moju poruku, pa ni na ovu poslednju o ogromnoj sumi koju su njegove firme i sa njim povezana preduzeća i organizacije zgrnule pre dve godine u Odžacima.

Piše Vlada Arsić: Drug Mirko

Iako je prošlo duže od pola veka, verujem da moja generacija i dalje pamti profesora Rašu, nastavnika srpsko-hrvatskog jezika u osnovnoj školi. Još tada je

Više »

Preminula Melinda Sabo

Preminula je Melinda Sabo, tridesetdevetogodišnja majka dve devojčice, saopšteno je u lokalnoj „Fejsbuk“ grupi „Naše malo nekome je sve Subotica“, gde je bio organizovan niz

Više »

Na seoskoj slavi

Ne pamtim kada sam poslednji put bio na seoskoj slavi, u selu onom pravom, planinskom, besputnom i bezljudnom. Pozvao me komšija s drugog brda, čovek

Više »

Opomena starog mosta

Ne pamtim koliko sam puta prešao preko tog mosta. Čak i kada za tim nije bilo preke potrebe. Na mestu gde je tvorac stvorio jedan

Više »

Subotica dobila Selfi muzej (FOTO)

Prateći trendove, ekipa Subotičana osmislila je prostor namenjen svima onima koji vole da prave sefi fotografije. U jedinstvenom muzeju, kroz različite scenografije, poput „zlatne sobe“,

Više »

Nebojša Vojvodić peva za Melindu

Subotičanin Nebojša Vojvodić održaće sutra nastup na centralnom gradskom trgu u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za lečenje sugrađanske Melinde Sabo. Nastup je zakazan za 17

Više »

Ružina ulica sutra bez vode

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je da će u četvrtak doći do prekida u vodosnabdevanju u Ružinoj ulici, na potezu od Đevđelijske do

Više »

Dvanaestorica snažnih

Na Stadionu malih sportova, protekle subote održano je Međunarodno takmičenje snažnih ljudi, u kom je učešće uzelo dvanaest takmičara iz Češke, Slovačke, Poljske, Rumunije, Mađarske

Više »

Mala škola dnovinarstva

Rečju, koliko god se zgražavamo nad objavljenim intervjuom sa serijskim silovateljom, ponajpre bi morali da se zgrozimo nad samim sobom, nad našim moralnim načelima i pohotom, željom

Više »

Zatvorite sve normalne

Uskoro na slobodu izlazi još petorica osvedočenih silovatelja, a tada ćemo, verovatno, ponovo slušati nikad glasnije „argumente“ legalista i pobornika svakojakih ljudskih prava koji će,

Više »

„Ljubinka Bobić“ Minji Peković

Predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, Nebojša Dugalić, obavestio je Narodno pozorište u Subotici da je nagrada „Ljubinka Bobić“, bijenalna nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za

Više »

Spartak posle poraza smenio trenera

Fudbalski klub „Spartak“ izgubio je juče protiv Radničkog iz Niša u dvanaestom kolu Superlige Srbije, rezultatom 3:0. Spartak je dobro počeo, ali je domaćin pojačao

Više »

Otvorena prva izložba u Art hangaru

U novootvorenom Art hangaru sinoć je otvorena izložba „Tihi oporavak” („Silent recovery”), gde su Laslo Antal, Jelena Grujičić, Edita Kadirić, Balint Sombati, Maja Rakočević Cvijanov,

Više »

Benzin do 174 dinara

Od 15 časova na pumpama u Srbiji litar evrodizela koštaće 216 dinara, dok će litar benzina BMB 95 biti 174 dinara. Inače, nekoliko prethodnih nedelja

Više »

Subotica u „Evropi odozgo“

Srbija će u premijernoj epizodi dokumentarnog serijala „Evropa odozgo“ dobiti 50 minuta najbolje reklame, i to besplatne, zahvaljujući kojoj će gledaoci širom planete imati priliku

Više »

Vučić odlikuje Orbana

Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon sastanka Vučić će Orbanu

Više »

Kraj pandemije je blizu

Svet nikada nije bio u boljoj poziciji da okonča pandemiju koronavirusa. Teodros Adgan Gebrejesus, direktor Svetske zdravstvene organizacije, objasnio je da bi svet uskor trebalo

Više »

Preminuo Kornelije Kovač

Kompozitor Kornelije Kovač preminuo je u 81. godini, navodi Tanjug. Kovač je bio jedan od najplodonosnijih kompozitora i autor nekih od najvećih hitova na prostoru

Više »

Voz usmrtio ženu na Paliću

Sinoć oko 22 časa i 40 minuta voz je na Paliću usmrtio ženu koja je, vozeći bicikl na električni pogon, preko zelene površine pokušavala da

Više »

Svinjski rat i pileći mozgovi

Rijaliti je, možda, i najpoštenije takmičenje u Srbiji. Jer, ma koliko imali sredstava i mogućnosti, nikada se nije dogodilo, ali baš nikad, da neko od

Više »

Teku „Berbanski dani“

Tradicionalna, trideset i druga po redu manifestacija „Berbanski dani“ kojom se obeležava i slavi berba voća i povrća, proizvodnja vina i završetak radova u voćnjacima

Više »

Počeli Zavičajni dani

U Velikoj većnici subotičke Gradske kuće večeras su otvoreni deveti po redu Zavičajni dani. Ovu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. „Pored važne

Više »

Veštačka oplodnja bolnice

Vršilac dužnosti direktora ovdašnje bolnice, Saša Dželebdžić, nastavlja neslavnu praksu ćutanja o pitanjima od javnog značaja. U ovom trenutku nemoguće je proveriti hoće li, uprkos

Više »

Berbanski dani, 32. put

  Svečano otvaranje Berbanskih dana zakazano je za subotu u podne, na Velikoj terasi. Organizator ove manifestacije, Javno preduzeće “Park Palić”, saopštilo je da su

Više »

U subotu „Dan pešačenja“

Početak manifestacije u 8 časova i 45 minuta, u dvorištu Osnovne škole ”Miroslav Antić” na Paliću. Početak pešačenja u 9 sati, ukupna dužina staze oko

Više »

Pokušaj krađe u Aleksandrovu

Juče, nešto posle ponoći, u Aleksandrovu je zabeležen pokušaj krađe, potvrđeno je sajtu Subotičke.rs.   U pisanom odgovoru Policijske uprave u Subotici našoj redakciji navedeno

Više »

Farma

Onaj ko dozvoljava zakonitu prodaju domaćeg mleka na pijaci može da podstakne i dostavu. Postoje sasvim solidni i lako dostupni mobilni hladnjaci za tako nešto.

Više »

Škola zabranila mobilne telefone

Nastavničko veće Osnovne škole „Branko Radičević“ iz sela Uljma, kod Vršca, donelo je odluku da se đacima zabrani upotreba mobilnih telefona i pametnih satova. Od

Više »

Vernikovo kolo

Šizofren je grad koji u pola devet uveče sahrani biskupa u katedrali, u devet, dvesta metara dalje, priredi šou Zorice Brunclik i sve to flambira

Više »

Sahranjen biskup Slavko Večerin

U Katedrali Svete Terezije Avilske večeras je sahranjen biskup Slavko Večerin. Misu zadušnicu koja je počela u 18 časova predvodio je predsednik Međunarodne biskupske konferencije

Više »

Obeležen Dan grada (VIDEO)

Podizanjem gradske zastave, a zatim intoniranjem državne himne „Bože pravde“ i svečanom sednicom gradske skupštine obeležen je prvi septembar, Dan grada. Subotica se svečano odužila

Više »

U četvrtak obeležavamo Dan grada

Kako je ranije najavljeno, na Dan grada, 1. septembra očekuje nas  tradicionalno podizanje zastave uz nastup duvačkog orkestra, svečana sednica Skupštine grada, a u muzičkom

Više »

Lutak sa naslovne strane

Hoće li gradonačelnik uputiti izvinjenje javnosti, nakon što je u medijima predstavljen kao centralna ličnost zatvaranja književne kolonije nauštrb njenih učesnika? Branko M. Žujović Kažu

Više »

Od ponedeljka prskaju i krpelje

Gradski Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj saopštio je da će od ponedeljka do 5. septembra firma Oris iz Sombora prskati krpelje na području

Više »

Počinje prskanje komaraca

Pčelari upozoreni da izmeste košnice 5 kilometara daleko Gradska uprava saopštila je da će preduzeće Oris iz Sombora od danas do 4. septembra sprovesti kombinovani

Više »

Objavljene nove cene goriva

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u petak saopštilo nove cene goriva. Evrodizel od tada može da košta do 217,50 dinara za litar, a motorni

Više »

Kupio lava, pa ga krio u stanu

U Lazarevcu je pronađen piton, a u Subotici mladunče afričkog lava. Pripadnici policije su u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog

Više »

Dan Svetog Ištvana na Paliću

Kao i prethodnih godina, zaunteresovani su juče, u popodnevnim časovima, počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić

Više »

Poljoprivrednici nastavili protest (VIDEO)

Subotički poljoprivrednici nastavili su protest, zahtevajući proglašenje stanja elementarne nepogode na području grada, uzrokvane sušom. U video prilogu Bojana Mihajlovića proverite šta su još saopštili

Više »

Medijski dim u Odžacima

Troškovi izrade scenografije za potrebe medijskog projekta obuhvatili draperije, kvaku, bravu, lepak u stiku, vodene boje, četkice, set školskih lenjira, blok broj 5 i hamer

Više »

Benzin 190, dizel 215 dinara

Ministarstvo trgovine, trizma i telekomunikacija saopštilo je da je od danas u 15 časova, zakqučno sa 5. avhustom u 15 časova, najviša cena evrodizela 215

Više »

Šumski požari u blizini grada

Šume severno od Subotice danas su zahvatili šumski požari. Prve nezvanične informacije govore da je vatrom zahvaćeno više hektara šume. Kako Subotičke.rs saznaju od Leventea

Više »

Pucao u sugrađanina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili u A. Ž. (1997) iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela teška telesna povreda

Više »

Gde su palićki lavići?

Pre tačno godinu dana, lavica Kiara omacila petoro mladunaca od kojih je četvoro preživelih nestalo bez traga dva dana kasnije. Zoološki vrt sigurnosne kamere nije

Više »

Udruženi porodični poduhvat

Bojan Nikolić, bivši uposlenik Vladana Stefanovića i poslovni partner organizacije njegovog brata Veselina Stefanovića, na čijem je čelu i sam bio do 2018. godine, kao

Više »

Ko je palićki „Akvamen“?

I hoće li snositi odgovornost zbog onoga što je Ištvan Pastor juče saopštio ili će ponovo politički vuk pojesti društvenog magarca? Branko M. Žujović Sjajno

Više »

Lin Cesu i njegovi ljudi

Počevši od trećeg juna 1839. godine, petsto radnika u službi kineske države 23 dana je uništavalo opijum engleskih trgovaca u Kantonu, bacajući ga u more.

Više »

Počeo Etnofest

Koncertima umetnika iz Austrije, Italije, Zimbabvea i Belgije sinoć je na Velikoj terasi na Paliću počeo Etnofest. Tokom festivala nastupiće umetnici iz više zemalja širom

Više »

„Boli me k…“

Kako nam se dogodilo da jedna prostačka formula življenja postane opšti obrazac funkcionisanja celog društva i zašto to ima veze sa tragedijom koja se u

Više »

Kesić dobrodošao u Suboticu

Pokret građanske Subotice juče je, povodom otkazivanje predstave Zorana Kesića, saopštio da više nema mesta za humor i zabavu Subotičana, ako se u predstavi spominju

Više »

Bolnicu hitno na reanimaciju

Ovdašnja bolnica više nije zdravstvena ustanova, već cirkus sa direktorom Slobodanom Puškarom na stranačkom trapezu. Dve frakcije unutar Srpske napredne stranke, od kojih jedna trenutno

Više »

Čekajući Šveljoa

Niko ne treba da bude iznenađen ako jednog dana, uz troškove šminkanja i kostimiranja, u sufinansiranim medijskim projektima budemo plaćali „usluge“ suflera i inspicijenata. Kada

Više »

„Golubice“ u finalu Kupa Srbije

Ženski fudbalski klub Spartak u polufinalu Kupa Srbije savladao je ekipu Crvene zvezde izborivši plasman u finale.  Na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, plavo-bele devojke

Više »

Izlečite konačno bolnicu!

Godinama Subotičani izražavaju nezadovoljstvo stanjem u gradskoj bolnici. Krajnje je vreme da država pribegne akciji spasavanja te važne ustanove. Subotički lekari to nisu u stanju

Više »

Subotica u petak bez gasa

Javno komunalno preduzeće „Suboticagas“ Subotica saopštilo je da će, prema obaveštenju kompanije „Transportgas Srbija“ doo Novi Sad, u petak doći do prekida u isporuci gasa

Više »

„Bizovci“ pobednici „BizKoda“

Ekipi „404 Name Not Found“ pripalo je prbvo mesto u programiranju Pobednici ovogodišnjeg, šestog po redu „BiZkoda“, takmičenja studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija i

Više »

Počelo takmičenje studenata „BizKod“

U prostorijama kompanije „Infostud grupa“ danas je počeo „BizKod“, takmičenje namenjeno studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta iz Subotice. Takmičenje se održava

Više »

Još zgrada umesto parka (VIDEO)

Povodom izmene Urbanističkog plana iz 2011. godine u mesnoj zajednici „Centar III“ i izmeštanju Kvantaške pijace, danas se ponovo oglasila Demokratska stranmka. Nela Tonković i

Više »

Voz usmrtio muškarca

U teškoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20 časova i 10 minuta u Subotici, jedan muškarac je poginuo kada je na njega naleteo voz,

Više »

Jazavac pred komisijom

Umesto odgovora na naša pitanja o prošlogodišnjoj kandidaturi P. R. za člana medijske komisije u Vrbasu, kolega Petar Kočić na našu adresu isporučio nepristojnost, nervozu

Više »

Nebojša Vučković napustio Spartak

Posle tri godine, sporazumno je završena saradnja Nebojše Vučkovića i Fudbalskog kluba „Spartak“. „Hvala upravi na poverenju i saradnji. Zahvaljujem se zaposlenima i trenerima. Imao

Više »

Otvorena vrata u gimnaziji

Gimnazija „Svetozar Marković“ otvoriće svoja vrata budućim srednjoškolcima u sredu, 18. maja. Učenici osmih razreda osnovnih škola biće u prilici da se upoznaju sa životom

Više »

Prvakinje Srbije u futsalu!

Učenice Hemijsko-tehnološke škole „Lazar Nešić“ osvojile su prvo mesto na Državnom školskom prvenstvu u futsalu. One su u finalu, odigranom u Paraćinu, savladale protivnice iz

Više »

Gerontološki centar dobio tri vozila

Ministarstva zdravlja je u saradnji sa Ministarstvom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja doniralo Gerontološkom centru Subotica tri sanitetska vozila na korišćenje, saopšeno je iz

Više »

Projektno bačko kolo

  Uzak krug firmi i udruženja iz Subotice, Koluta, Novog Sada, Odžaka i Sombora međusobno razmenjuje fakture za iste usluge u okviru svojih medijskih projekata

Više »

Sajam cveća u centru grada (FOTO)

Četvrti „Prolećni festival cveća“ otvoren je danas na centralnom gradskom trgu i trajaće do petka, 13. maja. Cvetna manifestacija okupila je trideset šest izlagača koji

Više »

BAČKA ŠEMA Ko to tamo snima?

Kako se novoosnovanoj privatnoj produkciji, sa dvoje zaposlenih, jednim honorarcem, četiri kamere i mobilnim studiom, lane isplatilo da angažuje „podizvođače“ za snimanje video-priloga u okviru

Više »

Opasne emisione veze

Sav novac, dobijen na pokrajinskom konkursu raspisanom 4. februara, firma osnovana 8. februara prebacila firmi osnovanoj 8. juna 2021. godine Branko M. Žujović Sholastici su

Više »

Postoji li konkursna omerta?

“Bilo bi dobro da oni koji ocenjuju projekte svojih kolega i direktno utiču na sudbine mnogih medija, budu spremni i javno da brane sopstvene odluke.

Više »

Šesti „BizKod” 21. i 22. maja

Takmičenje za studente Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta „BizKod” biće održano 21. i 22. maja u prostorijama kompanije „Infostud”.  Studenti ‒ programeri i ekonomisti,

Više »

Počela isplata prinadležnosti za mart

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja saopštilo je da danas počinje isplata više prinadležnosti za mart, među kojima su novčana socijalna pomoć, posebna novčana

Više »

Alibunar ili Alibabin bunar?

Kako se dogodilo da se u sastavu ovogodišnje komisije za ocenjivanje medijskih projekata u maloj banatskoj opštini nađu isključivo predstavnici organizacija i medijskih kuća povezanih

Više »

Danas je Uskrs

Vernici Rimokatoličke crkve i drugih zapadnih crkava danas slave Uskrs. Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodiće centralnu misu u 11 časova u katedrali Uznesenja Blažene Djevice

Više »

Danas je Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 17. aprila. Danas obeležavaju Veliki petak, dan raspeća Isusa Hrista. Dan kada je na krstu

Više »

Plejmejkeri

Udruženje „Plej“ iz Subotice, na čijem je čelu Veselin Stefanović, brat Vladana Stefanovića, vlasnika firmi koje su na medijskim konkursima proteklih godina dobile više od

Više »

Vladan iz konkursne senke

Četiri Stefanovićeve firme od 2015, zaključno sa 2021. godinom, na konkursima dobile 1.211.591 evro. U isto vreme, predstavnici njegovih i srodnih „gongo“ organizacija bili česti

Više »

Od subote bez kovid propusnica

Biće uvedena dodatna „buster“ doza vakcine Krizni štab doneo je juče odluku o ublažavanju kovid mera, pa se od subote ukida važenje kovid propusnica, ali

Više »