blank

Muzički duo Paunovića i Đelića u Hardwired-u

Sutra će se u prostorijama Udruženja “Čvrsto povezani” u ulici Age Mamužića 12/ drugi sprat održati svojevrstan muzički performans dvojice muzičara, Marka Paunovića i Vukašina Đelića, pod nazivom “Limbo Lighting”.

blank
Foto: HardWired

Istražujući zvučni potencijal melanholičnih pejzaža u okvirima minimalizma i drona, Marko Paunović u svom radu koristi ekstenzivnu manipulaciju četvorokanalnih magnetofonskih traka, analogne sintisajzere i lupovane audio fragmente, stavljajući akcenat na samu bespredmetnu atmosferičnost ili čist zvučni sadržaj vokalnog izvođenja.
Na nastupu u HARDWIRED-u izvešće komad ‘Što je put’, nastao na fragmentima tekstova Juliena Becka, objavljenih u knjizi ‘Život teatra’.

Vukašin Đelić, gitaru jednako tretira kao instrument i kao prijemnik signala različitih uređaja, kao harmonijski i kao perkusivni instrument, spajajući naočigled različite svetove u jedan novi, zvučno bogat i nepredvidiv svet melodija i ritmova. Pod imenom WoO, objavio je veći broj albuma. Nedavno je svetlost dana ugledao njegov novi album ‘Od Sutra’ koji se može čuti na bandcamp stranici autora.

Limbo Lighting, duo ove dvojice autora, nastao 2017. godine, baziran je na zvučnim prožimanjima sintisajzera, semplera, magnetofonskih traka, procesora i pedala. Svoje korene vuče iz tradicije minimalističke muzike, obojene psihodelijom, hipnotičkim mantrama i soničnim snoviđenjima zvučnih vibracija. Nakon bogate koncertne aktivnosti, trenutno rade na svom prvom studijskom albumu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.