blank

Književne večeri u Krupari – Nik Kejv i poetika prestupa

Nastavljaja se program – Književne večeri u Krupari, u standardnom terminu, nedeljom od 18 časova.

blank

Ovoga puta u fokusu će biti knjiga “Nik Kejv i poetika prestupa”– autora Igora Cvijanovića u kojoj ovaj publicista, profesor engleskog jezika i prevodilac govori o Niku Kejvu – živoj, kultnoj rokenrol figure, nekome o ko je u umetnosti ostavio neizbrisiv trag. On, Nik Kejv je rok pevač i rok muzičar, pesnik, tekstopisac, scenarista, romanopisac, kompozitor, povremeni glumac – kaže za medije Igor Cvijanović, autor.

Pored autora, o knjizi će na promociji govoriti i Alen Bešić, urednik u Kulturnom centru Novog Sada.

Igor Cvijanović rođen je 1979. godine u Tuzli, osnovne i magistarske studije engleskog jezika i književosti završio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, dokorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavljivao je prevode proze Džona Barta, Eni Pru, Krisa Abanija, Rejfa Larsena, Džojs Kerol Outsa, Dejvida Fostera Volasa i drugo. Dobitnik je nagrade za prevod godine Društva književnika Vojvodine, živi u Novom Sadu.

Cvijanovićev precizni prolazak kroz četiri decenije dugu karijeru Nika Kejva pokazuje da ovaj nije samo muzički vizionar ili tragični junak vlastitog privatnog života, već izvorni, produhovljeni pesnik, koji svojim stihovima ne pristupa isključivo intuitivno, onako kako to neretko biva s rok zvezdama njegovog ranga, nego se sve zasebne faze u njegovoj poetici mogu sagledati uz poimanje šire zamisli, određenih konstitutivnih načela tipičnih za one kojima je bavljenje poezijom životni poziv – kaže se u pozivu za ovo malo drugačije, nedeljno veče u ”Krupari” u Dušanovu. Početak je zakazan za 18 časova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.