blank

Održan Sajam zapošljavanja u NSZ

U NSZ filijala Subotica danas je prvi put u ovoj godini organizovan Sajam zapošljavanja. 27 kompanija su ponudile 400 slobodnih radnih mesta, a bilo je ovo idealno da svi koji traže posao ili žele da ga promene, potraže na Sajmu zapošljavanja novog poslodavca.

blank
Foto: Subotičke.rs

Verica Vujadinović, direktora Filijale Subotica istakla je da su najtraženija zanimanja operateri u proizvodnji, vozači, trgovci, radnici u mašinskoj i elektro proizvodnji, a da je konstanta potreba za zanatskim poslovima kao što su bravari i električari.

“Traže se radnici u građevini, konobari, kuvari, barmeni, operateri u call centrima, kao i agenti u osiguravajućim društvima. Karakteristično za ovaj sajam je što su ga posetili i učenici maturanti iz mašinske, hemijske, ekonomske, politehničke srednje škole i mogu se lično uveriti kako se traži zaposlenje na tržištu rada. Neki možda neće otići da studiraju, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti našim savetnicima za pomoć pri popunjavanju biografija. Danas je kod nas i Edukativni centar iz Novog Sada koji se bavi obučavanjem nezaposlenih lica. Kroz niz obuka pomažu licima u sticanju novih veština kako bi što lakše pronašli posao”, istakla je direktorka Filijale Subotica.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ovakvi sajmovi zapošljavanja prilika su da se brzo i lako nađe posao. Kako je naveo vlasnik firme “Varga vodovod i grejanje” Laslo Varga, njegova firma potražuje šest radnih mesta – dva električara, dva montera solarnih sistema i dva montera klima uređaja. Varga kaže da su prvi put, kao firma, na sajmu zapošljavanja, posluju u Srbiji tek šest meseci. Dodaje da je prvi utisak da je izuzetno teško naći kvalifikovane radnike, a da kao poslovavac traži “volju za rad” jer se sve ostalo nauči.

Đeze Dekanj je po struci konfekcionar – krojač i na evidenciji NSZ-a je samo mesec dana. Kaže, nije mu važno da nađe posao u struci, sad je samo cilj da nađe bilo kakav posao.

Ispred Udruženja “Srbija park” Branko Buljovčić traži pet radnika za stalni radni odnos, za nacionalni park istorije i geografije, koji će se graditi na Paliću. Smatra da je ovo idealno mesto da zaposli ljude koji su mu neophodni u obavljanju posla.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.