blank

Nastavak “Ženskih studija” u subotu u Savremenoj galeriji

Edukativni visokoškolski program „ŽENSKE STUDIJE 2023 SUBOTICA“ održava se u subotu, 2. decembra u 10 časova i 30 minuta u Savremenoj galeriji Subotica.

blank

Govore prof. dr Viktorija Aladžić “O Subotici ili kako se brani grad”, dr Maja Rakočević Cvijanov
“Kolaborativni projekti sa umetnicama koje imaju ishodište u Subotici”, ma Nela Tonković “Da li je kultura zaista „ženskog roda“: položaj radnica u kulturi u Srbiji”, a moderira dr Margareta Bašaragin.

Pristup predavanjima je slobodan, predavanja je moguće pratiti onlajn putem zum aplikacije putem linka.

Prof. dr Viktorija Aladžić vanredna je profesorka Građevinskog fakulteta Subotica, Univerziteta u Novom Sadu. Doktorirala na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u naučnoj oblasti prostornog planiranja. Pored naučnog rada aktivno je inicirala kampanje za zaštitu graditeljske baštine Subotice i Vojvodine. Dobitnica nagrade „Heroina nasleđa“ Evropa Nostre Srbija (2023).

Dr Maja Rakočević je vizuelna umetnica, doktorirala (2023) i magistrirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2004). Zaposlena je u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture Subotica kao vajraka – konzervatorka, saradnica ŽSI.

Ma Nela Tonković, istoričarka umetnosti, kustoskinja. Diplomirala istoriju umetnocti na Fil. fak, Univerziteta u Beogradu (2009), masterirala na UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment, UB (2018). Zaposlena u Savremenoj galeriji u Subotici, saradnica ŽSI.

Dr Margareta Bašaragin, doktorirala na ACIMSI Centru za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu, koordinatorka edukativnog programa: ŽENSKE STUDIJE 2023 SUBOTICA.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.