blank

„Pričaonica: Kakve maske nosimo?” u Savremenoj galeriji

U okviru pratećih programa izložbe „Debeli utorak” beogradske umetnice Aleksandrije Ajduković održaće se pričaonica pod nazivom „Kakve maske nosimo?”

blank
Foto: Savremena galerija

Pričaonica će biti održana danas, 22. maja, u Savremenoj galeriji, sa početkom u 19 časova.

Na pričaonici ćemo razgovarati o tome kako možemo da dođemo do nešto stabilnijeg odgovora na pitanje Kakve maske nosimo – eksponirajući pitanja identiteta, sopstva i autentičnosti, naših bazičnih psiholoških potreba kao i socio-kulturnog konteksta koji oblikuje naše maske.

BIOGRAFIJA

Ognjen Janić je doktorand na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Tokom osnovnih i master akademskih studija opredelio se za klinički modul i dva puta je bio stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije – Dositeja.

U žižu kritičko-teorijskog razmatranja i naučno-istraživačkog interesovanja stavlja oblast selfa, identiteta, mentalnog zdravlja, kao i različite oblike poverenja (npr. institucionalno, interpersonalno, epistemičko), a sa akcentom na socijalni, kulturni, istorijski i politički kontekst.

Bavi se psihološkim tretmanom i savetovanjem osoba sa raznovrsnim problemima u domenu mentalnog zdravlja, a dodatno se usavršava pohađanjem edukacije iz transakciono-asimilativnog pristupa psihoterapiji. U svom aktivističkom radu, fokus stavlja na teme destigmatizacije osoba sa psihosocijalnim poteškoćama i transformacije brige o mentalnom zdravlju u pravcu deinstitucionalizacije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.