blank

19. Biofest u organizaciji Terra’s

Dvodnevni međunardni festival organskih proizvoda otvoren je danas po 19. put. U organizaciji Terra’s, festival se održava na Otvorenom univerzitetu, a cilj ove manifestacije je da promoviše i prati uzgajanje organskih proizvoda.

blank
Foto: Subotičke.rs

Proizvođači zdrave hrane imaju priliku da na dvodnevnom okupljanju pokažu, ali i razmene iskustva u proizvodnji potpuno netretiranih proizvoda. Nagradu za najbolji bioproizvod godine osvojila je vinarija “Petra” sa Palića za organska vina. Nagradu za bioproizvođača godine poneo je Vlada Vozar, sa organskog gazdinstva “Vozar” iz Kisača.

Branislav Raketić, šef grupe za kvalitet, deklarisanje i označavanje hrane pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije uručio je nagrade, dok je ispred lokalne samouprave, okupljene je pozdravio Slobodan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede. Snježana Mitrović, kao domaćin iz Udruženja Terra’s pozdravila je sve prisutne.

blank
Foto: Subotičke.rs

Program je nastavljen panel diskusijom “Sadašnjost i budućnost organske/održive proizvodnje u regionu” na kojem su učestvovali Branislav Raketić i Nenad Novaković iz Srbije, dr Darko Znaor, Ana Marušić Lisac Sonja Karoglan Todorović iz Hrvatske, Dragana Zec iz Republike Srpske.

Drugog dana festivala, možete posetiti izložene bioproizvode, od 10 do 17 časova u holu Otvorenog univerziteta, pogledati projekciju filma “Mali i veliki” Želimira Gvardiola, ali i posetiti promociju knjige pod nazivom „VITA ORGANICA“ prof. dr Tereze Horvat Skenderović koja je osnovajući 1990. godine Udruženje TERRA’S ispisala istoriju razvoja organske proizvodnje u regionu.

Deo knjige je posvećen aktivnostima ovog udruženja – „Terrasove 33 godine u Terezinih 70“. Promocija je zakazana za 11 časova u Eko centru na Paliću.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.