blank

Ansambl „Ravnica” proslavlja jubilej

blank

Ansambl „Ravnica” će koncertom na Letnjoj pozornici u sredu proslaviti trideset godina postojanja, a  autorsko veče počeće u 20 časova. Ravnica će izvesti četrnaest autotorskih pesama, čiji je autor Nikola Jaramazović, a glumac Vladimir Grbić izvešće monodramu, prema scenariju ovog ansambla pod nazivom „Omnia vincit amor”, u značenju da ljubav pobeđuje sve.

Jedan od osnivača ansambla „Ravnica” Miroslav Kujundžić naveo je da će ovo autorsko veče biti kruna njihovog rada, nakon trideset godina ljubavi prema tamburi, istakavši značaj Stipana Jaramazovića u njihovom tamburaškom obrazovanju.

blank

– Mi smo u samoj kolevci tambure – Subotici. Ko je u ono vreme, kao mali, želeo da svira, Stipan ga je naučio i utkao u njega jednu osnovu koja je doprinela da se ovo sve dogodi sada. Znate koliko su Subotica i Subotički tamburaški orkestar poznati, zahvaljujući Stipanu, ne samo u Subotici, nego i u regionu, Evropi i svetu – kazao je Kujundžić.

Kako je naveo, motiv za osnivanje tamburaškog ansambla bio je da se okupi manja grupa tamburaša i da izoštri svoje veštine.

– U velikom orkestru smo sticali iskustva sa velikim orkestrom na velikim binama, a sa malim orkestrom je još veći izazov – poručio je, dodavši da je trideset godina dugačak period, ali da su oni i danas sinovi ravnice, kolevke tamburaške muzike u Subotici i Vojvodini, te da nastoje što duže da se održe, modernizuju, ali ne i da zaborave osnovu – naveo je.

blank

– Uz našeg kolegu, glumca Vladimira Grbića, i ansambl Ravnicu ispričaćemo vam zaista jednu ljubavnu priču i pokazati da u svim mogućim opcijama u životu, ljubav uvek pobeđuje sve – poručio je Jaramazović.

blank

– Siguran sam da su osnivači i oni koji su bili u Ravnici na samim počecima u svojoj dubini imali ovaj san da Ravnica stasa u jedan ovakav bend, da piše i pravi svoje autorske pesme – dodao je Jaramazović i pozvao sugrađane na koncert.

Karte su prodaji u vinotekama Vinarije Zvonko Bogdan, a biće dostupne i na dan nastupa na biletarnici Letnje pozornice, kao i večeras kod bine Interetno festivala, gde će Ravnica imati kraći nastup.

U slučaju kiše, koncert će biti održan u nedelju u 20 časova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.